Статті

Страва-смакота з національної кухні: як готують вареники на Закарпатті

А як готують вареники на Закарпатті?

Ріпляники

Замість традиційних вареників на Закарпатті готують ріпляники. Їх роблять з картопляного тіста, усередину кладуть підсмажену квашену капусту.

Інгредієнти

Картопля – 1 кг, борошно – 3 столові ложки, капуста квашена – 400 г, сіль – 0,5 чайної ложки.

Приготування

  1. Картоплю зварити у «мундирі». Очистити і потовкти товкачем, невеликими порціями підсипаючи борошно. Добре перемішати, скачати картопляне тісто у кулю.
  2. Квашену капусту тушкувати на олії 15-20 хвилин.
  3. Відщипнути шматочок тіста, скачати у кулю і зробити тонкий коржик. На середину покласти капустяну начинку, краї заліпити, як вареник.
  4. Ріпляники обсмажити на олії з двох боків. Подавати зі сметаною.
Метки: рецепт

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на вівторок, 17 вересня

17 вересня очікується дощ у західних областях України, на решті території країни без опадів.

16/09/2024 22:23
  • Новини

Магнітні бурі на вівторок, 17 вересня 2024 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Яких заходів вживати?

16/09/2024 21:31
  • Статті

Чому голова болить “на погоду”, або як атмосферний тиск впливає на здоров’я

Комфортним для людини вважається нормальний атмосферний тиск – 760 мм ртутного стовпа. Зміна у більший…

16/09/2024 20:51
  • Статті

Економимо і готуємо вдома ароматні суміші приправ: які трави знадобляться

Прованські, італійські трави - це назва сумішей середземноморських кухонних трав, які можна використовувати для посилення…

16/09/2024 19:59
  • Статті

Чи можна їсти фрукти перед сном: більше шкоди чи користі – що кажуть лікарі

Яблучко чи один банан перед сном – це добре, але вживання великої кількості фруктів на…

16/09/2024 18:49
  • Новини

Освоюємо кухні світу: варимо іспанський швидкий суп – і відчуваємо жар іспанського літа

Коли хочеться чогось новенького, незвичного чи навіть екзотичного - саме час відкрити кухонну книгу на…

16/09/2024 17:56