Статті

Страва-смакота з національної кухні: як готують вареники на Закарпатті

А як готують вареники на Закарпатті?

Ріпляники

Замість традиційних вареників на Закарпатті готують ріпляники. Їх роблять з картопляного тіста, усередину кладуть підсмажену квашену капусту.

Інгредієнти

Картопля – 1 кг, борошно – 3 столові ложки, капуста квашена – 400 г, сіль – 0,5 чайної ложки.

Приготування

  1. Картоплю зварити у «мундирі». Очистити і потовкти товкачем, невеликими порціями підсипаючи борошно. Добре перемішати, скачати картопляне тісто у кулю.
  2. Квашену капусту тушкувати на олії 15-20 хвилин.
  3. Відщипнути шматочок тіста, скачати у кулю і зробити тонкий коржик. На середину покласти капустяну начинку, краї заліпити, як вареник.
  4. Ріпляники обсмажити на олії з двох боків. Подавати зі сметаною.

Новое на сайте

  • Новини

5 помилок при квашенні капусти: чому вона не виходить хрусткою і смачною

Квашена капуста — проста, недорога та дуже корисна заготівля, але інколи навіть досвідченим господиням вона…

19/11/2025 05:31
  • Новини

19 листопада погода погіршиться: які області першими відчують негоду

Атмосферні фронти накриють країну. Сніг, дощ і мороз: чого ще чекати Україні цієї середи?

18/11/2025 22:30
  • Новини

Магнітна буря завтра: космічна погода демонструє стабільність, але є нюанси

Спокійна доба попереду. Чому прогноз геомагнітної активності на 19 листопада тішить фахівців?

18/11/2025 21:30
  • Новини

Шість тисяч гривень щомісяця: кому держава підніме мінімальну пенсію

Соціальний бонус на постійній основі. Які категорії пенсіонерів отримають подвоєні виплати?

18/11/2025 20:30
  • Новини

100% смертність без лікування: в Україну повернулася страшна хвороба часів Першої світової

Війна дронів спричинила медичний колапс на фронті. Як затримка евакуації перетворює “звичайні” рани на смертельні?

18/11/2025 19:30
  • Новини

Чи буде зимою світло в оселях: в Укренерго спрогнозували ситуацію

Відключення від електромережі в деяких регіонах сягають 12 годин на добу, і це у листопаді.…

18/11/2025 18:30