Статті

Страва-смакота з національної кухні: як готують вареники на Закарпатті

А як готують вареники на Закарпатті?

Ріпляники

Замість традиційних вареників на Закарпатті готують ріпляники. Їх роблять з картопляного тіста, усередину кладуть підсмажену квашену капусту.

Інгредієнти

Картопля – 1 кг, борошно – 3 столові ложки, капуста квашена – 400 г, сіль – 0,5 чайної ложки.

Приготування

  1. Картоплю зварити у «мундирі». Очистити і потовкти товкачем, невеликими порціями підсипаючи борошно. Добре перемішати, скачати картопляне тісто у кулю.
  2. Квашену капусту тушкувати на олії 15-20 хвилин.
  3. Відщипнути шматочок тіста, скачати у кулю і зробити тонкий коржик. На середину покласти капустяну начинку, краї заліпити, як вареник.
  4. Ріпляники обсмажити на олії з двох боків. Подавати зі сметаною.

Новое на сайте

  • Новини

Як зберегти врожай буряка і моркви без льоху: три несподівані рішення

Прості способи зберегти моркву й буряк свіжими всю зиму. Де овочі почуватимуться найкраще?

04/10/2025 17:20
  • Новини

Дешеві чи дорогі макарони: як вибрати якісну пасту без переплати

Чим відрізняються макарони за 30 і 90 грн? Шукайте відповідь на упаковці.

04/10/2025 16:10
  • Новини

Нові правила для УБД: уряд суттєво полегшив життя ветеранам

Бюрократії стало менше. Кабмін оновив систему реєстру ветеранів, розширив коло осіб, які мають право доступу…

04/10/2025 14:55
  • Новини

Мінімальні та максимальні пенсії: що отримають українці у жовтні

Пенсійна арифметика в дії Як зміняться виплати пенсіонерам у жовтні?

04/10/2025 13:55
  • Новини

Пенсійний фонд пояснив: як самостійно розрахувати пенсію за віком

ПФУ оприлюднив приклад, як обчислюється пенсія за віком у 2025 році. Розповідаємо, як дізнатися суму…

04/10/2025 12:55
  • Статті

Ефективні технології в репродуктивній медицині: ЕКО та внутрішньоматкова інсемінація

В умовах, коли досягнення науковців роблять неможливе можливим, сфера репродуктивної медицини продовжує вражати новими здобутками.

04/10/2025 12:12