П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧудодійна ягода: як правильно вибрати та купити свіжі та стиглі журавлини

Чудодійна ягода: як правильно вибрати та купити свіжі та стиглі журавлини

Этот материал также доступен на русском языке
Журавлина - вічнозелена рослина, чагарник з тонкими і невисокими пагонами - росте в багатьох країнах і цінується через свої ягоди. Ягоди журавлини можуть легко зберігатися до весни.

Журавлину вживають в їжу як у свіжому, так і в замороженому, моченому або сушеному вигляді, з неї готують соки, морси, желе, варення, киселі, коктейлі та журавлинний квас, або додають у салати, пироги та інші страви.

Ягоди цілий рік продаються в супермаркетах та на базарах.

Як купити свіжу і стиглу журавлину?

  1.  Блискучий насичено-червоний колір – головний показник стиглості. Якщо ягода бліда або темно-коричнева, то вона напевно вже зіпсована.
  2.  Вибирайте журавлину тільки округлої форми і трохи пухкої. Помацайте – має відчуватися певна щільність та пружність. М’якість, в’ялість або зморщування буде ознакою псування. Якщо ж ягода буде трохи вологою – не страшно, головне, щоб не було течі. А засохлі ягоди купувати не варто.
  3.  На відміну від смородини, журавлину краще купувати без плодоніжок, гілочок і листя. І обов’язково пробуйте на смак – що смачніша, то вона якісніша.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні