Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяУ чому секрет догляду за замшевим взуттям

У чому секрет догляду за замшевим взуттям

Этот материал также доступен на русском языке
Багато хто заглядається на замшеве взуття, сумно зітхає і відмовляється від покупки: боязко купувати взуття через ретельний і вибагливий догляд за ним.

У чому секрет догляду за замшевим взуттям?

  1.  Перед носінням будь-яке замшеве взуття потрібно обробити спеціальним водовідштовхуючим спреєм (його можна придбати в супермаркеті з побутовою хімією). Закрийте скотчем металеві аксесуари та замки на взутті та рівномірно розпорошіть спрей. Залишіть просохнути на добу та повторіть процедуру ще двічі.
  2.  Якщо замша намокла, набийте взуття паперовими серветками або газетами та залиште для просушування в сухому місці. Надягайте тільки після повного висихання.
  3.  Якщо на взутті з’явилися плями або осів пил, використовуйте спеціальну щітку зі силіконовим ворсом (продається у взуттєвих магазинах). Щітка добре очищає від сольових розлучень, які не встигли в’їстися, піднімає ворс, робить його м’яким та еластичним. Якщо немає спеціальної щітки, спробуйте почистити взуття звичайною гумкою.
  4.  Прибрати плями та потертості на світлій замші можна за допомогою присипки. Тальк, сіль або манку насипте на взуття та за допомогою щітки швидкими рухами розподіліть по всій поверхні. Залишіть на 20 хвилин, потім приберіть залишки присипки сухою ганчіркою.
  5. Якщо на чорній замші з’явилися світлі плями, придбайте в магазині побутової хімії фарбу для замші та нубуку та рівномірно обробіть всю поверхню взуття.

Зберігайте замшеве взуття подалі від джерел яскравого світла та тепла, стежте за чистотою підошви.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні