Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачРучний гідравлічний насос для преса: як працює?

Ручний гідравлічний насос для преса: як працює?

Этот материал также доступен на русском языке
У гідросистемах багато важливих вузлів. Наприклад, нагнітач, що створює високий тиск у трубопроводах, без якого конструкція непрацездатна.

Вимоги до них високі. Хоча навіть за добрий товар все одно не хочеться переплачувати. Де краще купити? Наприклад, у Hydraulic. Чому? Тому що на гідравлічний насос для преса ціни від Hydraulic помірні, нижчі від середньоринкових. А товар якісний від відомих європейських фірм. Після того, як візьмете і переконаєтеся в справедливості цих слів, перегляньте весь каталог — там досить багато аналогічних за ціною та якістю пропозицій для тих, хто працює з гідросистемами.

Ручні гідронасоси

Пристрій

Пристрій ручного гідронасосу показано малюнку.

Порядок роботи

Алгоритм роботи ручного гідравлічного одностороннього насоса для циліндрів односторонньої дії наступний (на прикладі домкрата):

  1. При підйомі важеля шток рухається вгору, створюючи розрідження в камері нагнітання. Олія з резервуара продавлює всмоктувальний клапан та заповнює її.
  2. Під час руху важеля вниз тиск у камері підвищується. В результаті клапан, що всмоктує, притискається до отвору, а нагнітальний стискає пружину і відкриває канал до циліндра. Олія надходить у циліндр і трохи піднімає поршень.
  3. Оператор закачує масло в циліндр доти, доки поршень не підніметься на достатню висоту.
  4. Після завершення підйому поршень залишається у верхньому положенні, т.к. обидва клапани перекривають «свої» отвори і не дозволяють олії текти у зворотному напрямку.
  5. Якщо треба опустити поршень, оператор повертає замикаючий кран і масло з циліндра перетікає назад у резервуар.

Можливий варіант, коли поршень досяг верхньої точки, а оператор через неуважність продовжує качати олію, підвищуючи тим самим тиск у робочій камері. Щоб насос у такій ситуації не вийшов з ладу, його обладнають запобіжним клапаном.

Несправності

Якщо насос «не качає», треба перевірити, чи є в резервуарі масло і закритий зливний кран. Якщо все гаразд, треба промити клапани. При недостатній продуктивності промити фільтр. Коли підтікає масло, замінити кільця ущільнювачів. Якщо неможливо досягти заявленого тиску, треба відрегулювати запобіжний клапан.

У розділі можна вибрати відповідний насос-дозатор. Рівнем вище пропонують інше гідравлічне обладнання: шестеренні та аксіально-поршневі насоси, гідромотори, комплектуючі гідросистем тягачів, діагностичне обладнання, манометри, розподільники, фільтри, крани, клапани, реле, датчики тощо. Крім того, в каталозі є обладнання для заправок, мастильних постів та бензовозів, генератори, світлодіодні ліхтарі, пневмофітинги, мастила та мастила, герметики, адаптери, муфти, набори інструментів та багато інших товарів.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні