Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаРізнеРелігійні аспекти похорон: як різні віросповідання впливають на обряди прощання

Релігійні аспекти похорон: як різні віросповідання впливають на обряди прощання

Этот материал также доступен на русском языке
Смерть – це один з аспектів життя людини. Тому важливо гідно проводити померлого, враховуючи релігійні традиції, віросповідання покійного, його побажання.

Кожна культура має свої особливості. Це саме стосується й України.

Релігія безпосередньо впливає на організацію похорону, поминальні обряди, облаштування могили та багато іншого. Похоронне бюро «Ритуал 24» пропонує ритуальні послуги у Києві з підготовки та проведення похоронного процесу з урахуванням релігійних особливостей та побажань клієнтів – тут індивідуальний підхід до кожного.

Агент допоможе родичам організувати поховання таким чином, щоби гідно проводити покійного і при цьому враховувати фінансові можливості родичів. Необхідно погодити дату, вибрати труну та іншу атрибутику, замовити місце на цвинтарі, зал для поминального обіду. Також компанія пропонує транспорт для перевезення тіла з моргу, та для перевезення рідних та близьких під час усієї процесії.

Ритуальне бюро також пропонує послуги кремації тварин, розтин могил для проведення будь-яких експертиз. Якщо під час похорону комусь стане погано, лікар надасть першу медичну допомогу.

Релігійні традиції в християнстві

Є різні напрями християнства:

  • православ’я. Проводяться різноманітні служби, які допомагають душі перейти в інше життя. Поховання проводиться на православному цвинтарі, де також можуть проводитись додаткові обряди, як, наприклад, близькі повинні насипати жменю землі на труну;
  • католицтво. Тіло може бути поховано в землю, але також можлива і кремація (https://ritual24.com.ua/krematsiya/). Велике значення мають саме молитви;
  • протестантизм. У цій вірі акцент робиться на те, що людина після смерті перероджується. Під час церковних служб великий акцент робиться на підтримку близьких людей у їхньому горі, а також на духовному аспекті відходу покійного.

Традиції ісламу та іудаїзму

В ісламських країнах намагаються якнайшвидше поховати померлого, супроводжуючи процес молитвами, читанням Корану, надгробними похвалами. При цьому людей ховають головою до Мекки.

В юдаїзмі обов’язковим ритуалом є омивання тіла та обгортання його в саван та накриття талітом. Після цього процесія вирушає у дорогу. Тут також важливо поховати людину якнайшвидше, тому що у священному писанні говориться «обов’язково поховай у неї того ж дня». Іноді похорон проводять навіть уночі, щоб дотримуватися цих слів.

Традиції буддизму

У буддизмі є багато напрямів, тому тіло померлого може бути поховано в землі або кремоване. У цій вірі є цикл сансари, тобто смерть – це переродження, перехід у новий цикл сансари. Тому читаються певні молитви, проводяться медитації.

Традиції інших релігій

У джайнізмі цікаво те, що вся церемонія проводиться таким чином, щоб у жодному разі не нашкодити жодній живій істоті. Те саме стосується і церемонії прощання з померлим. А тому тіло кремують, а порох розкидають.

У сикхізмі не допускається бурхливий прояв емоцій, таких як плач, голосіння. Зазвичай тіла кремують, але якщо це неможливо, його можуть поховати у землі чи морі.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні