Понеділок, 20 Травня, 2024
ГоловнаПенсійна справаЯк і кому із пенсіонерів треба пройти ідентифікацію у Пенсійному фонді

Як і кому із пенсіонерів треба пройти ідентифікацію у Пенсійному фонді

Этот материал также доступен на русском языке
Для подовження виплат частина пенсіонерів мусить пройти ідентифікацію*. Її можна пройти за допомогою відеозв'язку. Про те, як записатися на ідентифікацію у режимі відеоконференцзв'язку, розповіли у Пенсійному фонді (ПФУ).

Подати заяву можна двома способами:

  • через сайт ПФУ, заповнивши відповідний електронний бланк;

  • через контакт-центр ПФУ. Номери телефонів для запису: 0800-503-753, (044) 281-08-70, (044) 281-08-71. Після з’єднання потрібно вибрати «Питання щодо виплати пенсій та ідентифікації», натиснувши цифру 3.

Щоб записатися на проходження ідентифікації онлайн,

необхідно:

  • зайти на сайт ПФУ https://port al.pfu.gov.ua/ і у верхній частині екрана вибрати вкладку «Ідентифікація в режимі відеоконференції», натиснути на неї;

  • заповнити всі поля, позначені зірочкою, і виконати вказані на екрані інструкції.

Також до заяви слід додати відскановані документи: паспорт, пенсійне посвідчення, довідку про присвоєння ідентифікаційного номера, свідоцтво про народження, трудову книжку та інші. Після цього натиснути кнопку «Подати заяву».

Ідентифікація проходить через один із застосунків: Google Meet, Signal, Скайп, Телеграм, Вайбер, WhatsApp, Zoom.

Після подання заяви з вами зв’яжеться уповноважений працівник органу ПФУ для погодження часу і способу проведення відеоідентифікації.

Відеоідентифікація проводиться протягом 30 календарних днів, але не раніше 10 робочих днів з дати подання заяви (звернення).

Важливо! *Ідентифікація стосується лише тих пенсіонерів, які набули статусу внутрішньо переміщеної особи (ВПО) до 24 лютого 2022 року і отримують пенсію через «Ощадбанк» або кому виплату пенсії було зупинено (наприклад, тим, хто виїхав за кордон).

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні