Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаПенсійна справаЯкі проблеми з банківськими картками виникають у пенсіонерів

Які проблеми з банківськими картками виникають у пенсіонерів

Этот материал также доступен на русском языке
З безліччю питань, що виникають у повсякденному житті, українські переселенці можуть розібратися у ході регулярних прямих ліній, які проводять різноманітні державні служби.

На ці та низку інших запитань від внутрішньо переміщених осіб відповіли представники Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області.

“Гаряча лінія” для ВПО відбулась за участю Олени Болжеларської, начальника управління обслуговування громадян та Анжели Немеш, заступника начальника управління з питань виплат.

Моя мати під час виїзду з Донецької області залишила вдома картку Ощадбанку, на яку отримувала пенсію. З травня 2023 року перебуває в Німеччині. У консульстві пройшла ідентифікацію. Як повідомити Пенсійний фонд про те, що карткою немає можливості користуватись і чи буде нараховуватись на неї в подальшому пенсія?

— Із цим питанням слід звертатися до банку, в якому ваша мати оформлювала картку для виплат. Органами Пенсійного фонду пенсійні виплати спрямовуються на рахунок зазначений у заяві.

У період дії воєнного стану в Україні та протягом трьох наступних місяців після місяця, в якому його буде припинено чи скасовано, заяву про поновлення пенсії та копії документів про отримання тимчасового захисту або статусу біженця та реєстрацію її тимчасового проживання/перебування за кордоном (з перекладом), засвідчені дипломатичним представництвом або консульською установою України або нотаріально, можна надіслати засобами поштового зв’язку. Також можна скористатись послугами вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду (portal.pfu.gov.ua) з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Моя бабуся переїхала з Каховки Херсонської області до Італії. Пенсійна картка була прив’язана до її номера телефону, до якого нема наразі доступу. Термін дії картки закінчився і її заблокували. За кордоном вона недійсна. Яким чином відновити цю картку?

— З цим питанням слід звернутися до банку, у якому бабуся оформлювала картку для виплат. Органами Пенсійного фонду пенсійні виплати спрямовуються на рахунок, зазначений у заяві.

 Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні