Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЕндокринну систему можна оздоровити за допомогою гімнастики: ці простіші вправи створять диво

Ендокринну систему можна оздоровити за допомогою гімнастики: ці простіші вправи створять диво

Этот материал также доступен на русском языке
Ендокринна система - одна з головних в організмі, і від того, як вона функціонуватиме, залежить наше самопочуття і здоров'я.

Кілька вправ тибетської гімнастики для підтримки ендокринної системи допоможуть омолодити її і зберегти в робочому стані.

Гімнастику краще робити рано вранці, можна прямо в ліжку.

  1. Розтирайте руки протягом кількох секунд, доки вони не стануть гарячими.
  2. Розігріті долоні покладіть на очні яблука і натискайте на очі таким чином: одна секунда – один рух. Зробіть 30 рухів за 30 секунд. Потім не прибирайте долоні ще 30 секунд, а якщо у вас поганий зір, то близько двох хвилин.
  3. Натискайте долонями на вуха 30 разів, роблячи один рух на секунду. Пальці при цьому мають бути на потилиці. Після цього можуть почати проявлятися симптоми хронічних захворювань, особливо якщо вони пов’язані з вухами. Через деякий час вони пройдуть, також покращиться слух.
  4.  Покладіть великий палець за вухо, руки стисніть у кулаки і підтягуйте шкіру від підборіддя до вух, сильно натискаючи на обличчя. Виконайте вправу 30 разів. Можливо, ви відчуєте приплив крові до обличчя. Вправа допомагає підтягнути овал обличчя і покращити лімфатичний відтік.
  5.  Покладіть праву долоню на лоб, ліву – зверху і робіть кругові масажні рухи від скроні до скроні. За 30 секунд виконайте 30 рухів. Ця вправа оздоровлює носові пазухи, а також активізує роботу ендокринної системи.

Нове на сайті