No menu items!
Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаРізнеЯк розповісти про себе на англійській співбесіді

Як розповісти про себе на англійській співбесіді

Розповідь про себе англійською. Важливі поради про те, як пройти співбесіду англійською, приклади вдалих відповідей з перекладом – все для вашого успіху.

Українці дедалі впевненіше завойовують міжнародний англомовний ринок праці. Так, мігранти успішно влаштовуються в європейських компаніях; ті, хто лишаються в Україні, знаходять роботу за кордоном онлайн. З популярністю роботи в Європі чи Америці росте необхідність в індивідуальних онлайн-заняттях англійської мови; адже всі співвітчизники мають потребу у спілкуванні з роботодавцем чи замовником. І починається все, як правило, з короткої розповіді про себе (звісно ж, англійською).

Знайомство

Пам’ятаєте наші шкільні розповіді про себе на уроках англійської? My name is… (Мене звуть…), I am … years old (Мені … років), I am from… (Я з…) – всі ці фрази ви напевне добре пам’ятаєте й сьогодні. Додамо сюди прохання Let me introduce myself (Дозвольте мені представитися); якщо ваша бесіда – не надто формальна, можна сказати Let me tell you a few words about myself (Дозвольте трохи розповісти про себе). Не забувайте також, що роботодавець, на відміну від учителя, може не знати, де знаходиться ваше місто. Тому будьте готові до уточнень (This city is located in the … region, in the … part of Ukraine – Це місто знаходиться в … області, в … частині України).

Навчання

Студенти також активно вчаться розповідати про себе англійською; так, молодь часто починає виконувати замовлення для іноземців зі студентської парти. Однак, якщо ви закінчили виш десять років тому, розповідати про освіту вам все одно доведеться. Тому фрази I graduated from  … university/college/school (Я закінчив … університет/коледж/школу) та I studied at the faculty (Я навчався на факультеті) – must have для всіх.

Що ви вмієте

Ваші знання, уміння та навички – ці три речі цікавлять роботодавця у першу чергу. Тому не полінуйтесь приділити увагу вивченню слів та фраз, які яскраво охарактеризують ваші «скіли». Специфічна термінологія, сленг, напрями, у яких ви працюєте – все це ви маєте добре засвоїти. Розглянемо для прикладу типові фрази англійською для дизайнерів, які можна використати під час інтерв’ю з роботодавцем:

  • I can render a gradient from any image (Я можу відтворити градієнт з будь-якого зображення)
  • I can do simple character animations (Я вмію робити прості анімації персонажів)
  • I work with both raster and vector graphics (Я працюю як з растровою, так і з векторною графікою)
  • I animate logos in Adobe After Effects (Я анімую логотипи в Adobe After Effects)

Захоплення

Хобі можуть багато розказати про вашу креативність та вміння, про які «мовчать» ваші основні навички. Тому захоплення можуть цікавити вашого потенційного начальника не менше, ніж робочий досвід. Відтак не полінуйтесь вивчити англійською їхні назви, особливості та інші слова, які допоможуть яскравіше розповісти про ваші зацікавлення.

Наостанок

Розповідь про себе англійською на співбесіді – приклад однієї з багатьох тем, які нині активно вивчають українці. Однак від того, наскільки добре ви можете представити себе на співбесіді, залежать чимало факторів (і не лише фінансовий). Тож ми щиро сподіваємось, що ви сподобаєтесь вашому іноземному потенційному шефу. Успіхів!


*на правах реклами

Нове на сайті