Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧи погіршиться слух, якщо носити слухові апарати?

Чи погіршиться слух, якщо носити слухові апарати?

Этот материал также доступен на русском языке
Багатьох хвилює питання: чи не стане вухо чути гірше, якщо носити слухові апарати постійно? Важливо не вірити шкідливим міфам і використовувати слухові апарати якнайшвидше при втраті слуху.

Серед питань, які часто ставлять люди, коли збираються купити слухові апарати: чи не стане вухо “ледачим”, чи не погіршиться слух при носінні слухових апаратів? Логічно, що у людей, які вперше одягли слухові апарати, виникає такий сумнів. Цей міф давно циркулює серед людей, котрі ніколи не носили слухові апарати. Відповідь – ні. Це помилковий міф, який не має під собою жодної основи, і нижче пояснення чому.

Слухові апарати ефективні лише для втрати слуху, а не здорового слуху

Більшість людей знають, що не можна піддавати вуха дуже високої гучності. Це вірно, але є важливий нюанс: тільки здорове вухо не можна піддавати великої гучності. У вухах із втратою слуху це працює навпаки. У разі здорових вух висока гучність призводить до надмірної стимуляції слухових клітин. Така гучність зношує клітини слухових органів.

Для людини зі втратою слуху стимуляція клітин органів слуху починається на набагато вищій гучності ніж для здорового слуху. Тому висока гучність у слуховому апараті ні краплі не шкодить людині зі втратою слуху, а навпаки, змушує органи слуху працювати, чого не станеться без слухового апарату. Якщо вам потрібно купити слуховий апарат для людей похилого віку, то запишіться на прийом до Центру слуху.

Для чого потрібно носити слуховий апарат

Крім того, що слухові апарати допомагають нам чути, ще одним із основних завдань слухових апаратів є правильна і в потрібній мірі стимуляція клітин слухових органів. Все, що звучить нижче за рівень вашої втрати слуху, не здатне належним чином збуджувати слухові клітини. Тому ваша слухова система не активна довше, ніж потрібно, оскільки значна частина повсякденних звуків не викликає реакції. Саме така бездіяльність слухових органів призводить до погіршення слуху. Можна сміливо сказати, що він атрофується.

Якщо втрату слуху підтримувати протягом довгого часу, без застосування слухових апаратів, деградує не тільки саме вухо, а й області мозку, які допомагають вам розуміти мову. Через те, що він не отримує необхідної інформації, його продуктивність погіршується.

Слух потрібно тренувати слуховим апаратом

Все вищеперелічене призводить до висновку: якщо вам потрібні слухові апарати, то чим довше ви зволікатимете з їх використанням, тим важче буде виправити вашу втрату. Багато людей думають, що поки що вони здатні обходитися без слухових апаратів. Без сумніву, це велика помилка, тому що слух має тренуватися, щоб залишатися якомога довше здоровим. Це схоже на те, як людина перестає займатися спортом та веде сидячий спосіб життя. Хороша фізична форма погіршується, і настає момент, коли це починає ставати помітніше день у день.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні