Понеділок, 13 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНародна медицина: при яких захворюваннях допоможе свиняче сало

Народна медицина: при яких захворюваннях допоможе свиняче сало

Этот материал также доступен на русском языке
Сало вважається українським національним продуктом, проте люблять його не лише в нашій країні — 8 грудня Національний день сала відзначають і у США.

Американці вигадали це свято, щоб познайомити людей з корисними властивостями свинячого сала, яке можна не лише вживати в їжу. У народній медицині сало протягом сотень років успішно використовували для боротьби з багатьма захворюваннями.

При зубному болю

Якщо у вас розболівся зуб, візьміть шматочок свіжого солоного сала і прикладіть до ясен, де знаходиться хворий зуб, приблизно на 30 хвилин. Сало зніме запалення і біль має пройти. Проте цим способом постійно користуватися не можна — він не замінить візит до стоматолога.

При варикозному разширенні вен

Сало також здатне полегшити стан і при варикозі. Візьміть тоненькі шматочки свіжого несолоного сала і прикладіть їх до вузлів на венах. Закріпіть пов’язкою і змінюйте її раз на добу. Це потрібно робити доти, доки стан не покращиться, а вузлики не зменшаться. Однак, при цьому не можна припиняти лікування, яке вам призначив лікар.

При болях у суглобах

При болях у суглобах можна використовувати компрес із топленого сала. Сало потрібно розтопити, нанести його на папір для компресів та обмотати хворий суглоб. Зверху компрес загорнути чимось теплим і залишити на ніч.

Можна використати й інший рецепт. Шматок старого сала пропустіть через м’ясорубку, додайте трохи натурального меду і добре перемішайте. Потім цією сумішшю змастіть хворі місця, укутайте вовняною тканиною та залиште на ніч.

Для очищення печінки

Для цього знадобиться свіжа черевна свиняча сітка, але її ні в якому разі не можна ні мити, ні солити. Покладіть сітку на шматок харчової плівки і прикладіть до правого підребер’я. Зверху оберніть натуральною тканиною та залиште на ніч.

При бронхіті

З цим захворюванням народна медицина також рекомендує боротися за допомогою свинячої черевної сітки. Її потрібно перетопити, перелити в банку та тримати в холодному місці. При бронхіті 1 десертну ложку топленого сала розвести 1 склянкою гарячого молока. Пити маленькими ковтками.

При геморої

При геморої треба взяти шматок розм’якшеного старого сала і змішати його з медом у рівних пропорціях. З цієї суміші зробити невеликі свічки, загорнути їх у харчову плівку та відправити у морозильник на дві години. Використовувати свічки щодня перед сном, доки настане полегшення.

При п’ятковій шпорі

Щоб позбутися шпори п’яти, змішайте 100 грамів несолоного свинячого сала, одне куряче яйце разом із товченою шкаралупою і 100 грамів оцтової есенції. Перед сном розпарте п’яту в гарячій воді і прикладіть тампон із приготовленою маззю. Вранці змийте залишки мазі чистою теплою водою. Повторюйте процедуру протягом 5 днів.

Можна використовувати і легший спосіб боротьби зі шпорою п’яти. Просто прикладіть до хворого місця шматочок старого свинячого сала. Щоб зафіксувати його, надягніть носок. Зверху загорніть ногу поліетиленовою плівкою або пергаментним папером і надягніть ще одну шкарпетку. У разі необхідності, з таким компресом можна ходити.

При незагоєних ранах

Щоб рана швидше гоїлася, візьміть у рівних кількостях бджолиний віск, свинячий жир і смолу хвойного дерева. Все складіть у каструльку і постійно помішуючи, проваріть на маленькому вогні протягом 5-10 хвилин. Гарячу суміш перелийте в банку та остудіть. Змащуйте маззю уражену ділянку шкіри 2-3 рази на день, до повного загоєння.

При бородавках

Видалити небажану бородавку також допоможе сало. Розтопіть шматочок сала і додайте до нього часник, пропущений через часничницю, у пропорції 2:1. Раз на день густо змащуйте цією сумішшю бородавку, а зверху накладайте пов’язку.

При екземі

Цей народний рецепт лікування екземи використовували ще наші предки. Візьміть 2 столові ложки перетопленого несолоного свинячого сала і змішайте з білками двох курячих яєць, 100 г подрібненого пасльону і соку чистотілу. Настоюйте суміш приблизно 2-3 дні, а потім змащуйте нею уражені місця.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні