Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаРізнеФутбол України: успіхи легіонерів

Футбол України: успіхи легіонерів

Этот материал также доступен на русском языке
Для українських уболівальників найяскравішими подіями останнього трансферного вікна стали переходи гравців національної збірної Анатолія Трубіна та Артема Довбика.

Колишній голкіпер донецького «Шахтаря» перебрався до лісабонської «Бенфіки». Ця угода, за оцінками відомого сайту Transfermarkt, обійшлася португальцям у €10 млн. Артем Довбик, який раніше виступав за «Дніпро-1», влітку змінив футбол України на іспанську Ла Лігу. Нападник приєднався до каталонської «Жирони», склавши компанію своєму товаришеві по збірній Віктору Циганкову. Перехід оцінюється у €7,75 млн.

Можна сказати, що українські легіонери досить швидко адаптувалися до нових реалій. Трубін, який на початку трохи побув у статусі запасного, сьогодні є безумовним першим номером «Бенфіки». У деяких матчах, наприклад проти міланського «Інтера» у Лізі чемпіонів, його гра отримала найвище визнання. Команда Анатолія досить успішно виступає у чемпіонаті Португалії, а ось на міжнародній арені справи складаються не дуже. Клуб програв у перших трьох матчах ЛЧ та близький до вильоту з єврокубків.

Представникам футболу України в Іспанії поки що не доводиться скаржитися на невдачі. Їхня «Жирона» створила справжню сенсацію на старті Ла Ліги. Після 12 турів команда очолює турнірну таблицю. Вдало вписався в колектив Довбик, який встиг за цей період забити 6 м’ячів та зробити кілька асистів. Вже з’явилися чутки про те, що нападником цікавиться «Інтер». Продовжує прогресувати й Віктор Циганков, якого преса активно сватає до «Баварії» та «Барселони». Але поки що все це лише на рівні розмов.

Інші трансфери футболу: Сидорчук, Гармаш, Русин

Наприкінці літа та на початку осені український чемпіонат залишили ще кілька відомих виконавців. Нехай ці гравці перейшли в менш імениті клуби, але їхні історії теж заслуговують на увагу. Останні гучні трансфери футболу в УПЛ:

  • Сергій Сидорчук. Після багатьох років у київському «Динамо» Сергій переїхав до Бельгії. Його «Вестерло» зараз йде передостаннім у чемпіонаті, проте сам Сидорчук вже встиг відзначитися ефектним голом.
  • Назарій Русин. Нападник влітку перебрався з луганської «Зорі» до англійського «Сандерленда», який виступає в Чемпіоншипі. Його клуб йде 8-м, а Русин продовжує залишатися гравцем ротації.
  • Денис Гармаш. Колись перспективний Гармаш давно перестав демонструвати топовий рівень гри. Навіть у хорватському чемпіонаті, де він виступає за «Осієк», Денис з’являється на полі лише час від часу.

Наступних цікавих трансферів футболу в Україні доведеться чекати вже взимку. Майбутнє міжсезоння обіцяє чимало гучних переходів, не кажучи вже про чутки. Зокрема, ЗМІ повідомляють про підвищення активності європейських грандів щодо півзахисника «Шахтаря» Георгія Судакова. Є серйозний інтерес і до інших збірників, які виступають в УПЛ.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні