П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачДе знайти сімейного лікаря, щоб укласти декларацію

Де знайти сімейного лікаря, щоб укласти декларацію

Этот материал также доступен на русском языке
Сімейний лікар – це той фахівець, до якого слід звертатися за перших проблем зі здоров'ям, якщо не про екстрену медичну допомогу.

Знайти спеціаліста можна на сайті Національної служби здоров’я (НСЗУ). Зайдіть за посиланням https://cutt.ly/q881O91 . Там побачите список медустанов, які укладають декларації з пацієнтами. А також список лікарів і кількість укладених декларацій.

Як користуватися сайтом?

  1. Щоб знайти медустанову, у полі фільтрів (стор. 2 ліворуч) виберіть область, населений пункт і форму власності установи. В результаті побачите адреси і телефони установ. (Якщо ви не вмієте користуватися інтернетом, попросіть про допомогу родичів або сусідів).
  2.  У полі фільтрів виберіть спеціалізацію лікаря (сімейний, педіатр, терапевт) або впишіть прізвище та ім’я фахівця, якого шукаєте. Ви побачите дані лікаря, кількість укладених декларацій та їх ліміт.
  3.  Якщо лікар не набрав граничну кількість пацієнтів, то не має права відмовити в укладанні декларації. Якщо ліміт досягнуто, лікар самостійно вирішує, брати чи не брати більше пацієнтів.

При зміні сімейного лікаря не потрібно розривати декларацію з попереднім – вона анулюється автоматично.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні