Гіркими горіхами робить плівка, яка покриває їхні ядра. Видалити цю плівку можна із щойно зібраних горіхів, поки вони не висохли. А як усунути гіркоту з уже висушених горіхів?
Помістіть очищені горіхи у глибоку миску і залийте водою. Незабаром вона потемніє. Процедуру слід повторювати доти, доки вода не залишиться прозорою. Це означає, що гіркота з горіхів пішла.
Також можна просто залити горіхи водою і залишити на всю ніч. Після вимочування горіхи можна їсти відразу або підсушити в духовці для тривалого зберігання:
висипте горіхи тонким шаром на деко;
увімкніть духовку приблизно на 70 градусів;
помістіть деко у духовку, відкрийте дверцята і сушіть близько години.
Приємний аромат і красива упаковка – ще не ознака хорошої кави. Дізнайтеся, як не помилитися…
Починаючи з 17 липня 2025 року, територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП)…
Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.
Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Вуса гарбузових – корисний елемент, що допомагає рослині триматися на опорах. Але чи потрібно їх…
Цей рецепт – ідеальне рішення, коли хочеться чогось ситного без зайвих клопотів. Обов'язково спробуйте ліниві…