Ледачий капустяний пиріг
Інгредієнти
Борошно – 300 грамів, кефір – 300 грамів, яйце куряче – 3 штуки, олія – 2 столові ложки, капуста білокачанна – 400 грамів, цукор – 1 столова ложка, сіль – 1 чайна ложка, розпушувач – 1 чайна ложка, цибуля зелена – за смаком.
Приготування
- Перекласти нашатковану капусту в глибоку миску. Додати половину чайної ложки солі. Руками ретельно пом’яти капусту. Дрібно нарізати пір’я зеленої цибулі і додати до капусти. Також в начинку можна додати улюблені спеції та прянощі. Добре перемішати.
- Прибрати готову капустяну начинку і зайнятися тістом.
- Вбити у глибоку миску яйця. Додати решту солі і цукор.
- Влити кефір будь-якої жирності й добре перемішати. Краще використовувати кефір та яйця кімнатної температури. Якщо вони будуть холодними, то пиріг може вийти менш повітряним.
- Влити у миску до решти інгредієнтів олію і всипати борошно. Додати розпушувач і добре перемішати.
Форму для випікання застелити пергаментом.
- Влити половину тіста і розподілити по всій формі.
- Додати зверху всю капустяну начинку і розподілити по тісту.
- Залити пиріг рештою тіста і розрівняти його по всій поверхні.
- Поставити пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.
Вийняти готовий капустяний пиріг із духовки і залишити у формі ще на 10 хвилин.