П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЛедачий капустяний пиріг - економно, дієтично і дуже ситно

Ледачий капустяний пиріг – економно, дієтично і дуже ситно

Этот материал также доступен на русском языке
Лінивий пиріг з капустою на кефірі - дуже простий і швидкий, нашвидкуруч. А переваг у нього багато: і ситний, і корисний – капуста у всіх видах організму підходить, вітаміни несе, а калорії – скупиться.

Ледачий капустяний пиріг

Інгредієнти

Борошно – 300 грамів, кефір – 300 грамів, яйце куряче – 3 штуки, олія – 2 столові ложки, капуста білокачанна – 400 грамів, цукор – 1 столова ложка, сіль – 1 чайна ложка, розпушувач – 1 чайна ложка, цибуля зелена – за смаком.

Приготування

  1. Перекласти нашатковану капусту в глибоку миску. Додати половину чайної ложки солі. Руками ретельно пом’яти капусту. Дрібно нарізати пір’я зеленої цибулі і додати до капусти. Також в начинку можна додати улюблені спеції та прянощі. Добре перемішати.
  2. Прибрати готову капустяну начинку і зайнятися тістом.
  • Вбити у глибоку миску яйця. Додати решту солі і цукор.
  • Влити кефір будь-якої жирності й добре перемішати. Краще використовувати кефір та яйця кімнатної температури. Якщо вони будуть холодними, то пиріг може вийти менш повітряним.
  • Влити у миску до решти інгредієнтів олію і всипати борошно. Додати розпушувач і добре перемішати.

Форму для випікання застелити пергаментом.

  • Влити половину тіста і розподілити по всій формі.
  • Додати зверху всю капустяну начинку і розподілити по тісту.
  • Залити пиріг рештою тіста і розрівняти його по всій поверхні.
  • Поставити пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.

Вийняти готовий капустяний пиріг із духовки і залишити у формі ще на 10 хвилин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні