П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк прибрати катишки із зимового одягу: 5 способів, про які ви не...

Як прибрати катишки із зимового одягу: 5 способів, про які ви не знали

Этот материал также доступен на русском языке
Будь-яка, навіть найякісніша і найдорожча річ, рано чи пізно покривається катишками, проте це ніяк не впливає на її функції – лише на зовнішній вигляд. Є кілька корисних лайфхаків, як видалити катишки з одягу, якщо немає спеціальної машинки.

Як прибрати катишки з одягу?

Скотч

Впоратися з невеликою кількістю котів, які не щільно прилягають до тканини, допоможе шматочок скотчу. Для цього потрібно відірвати скотч довжиною 10-15 см, притиснути до тканини, сильно натиснути і зірвати різким рухом. Важливо – цей метод не підходить для пухнастого одягу з довгим ворсом, так як скотч прибере не тільки катишки, а й вирве ворсинки.

Липкий ролик

Липкий ролик для видалення волосків з одягу допоможе і з катишками. Якщо річ кошлатитися, то її краще обробляти роликом після кожного носіння.

Щітка для замшевого взуття

Знадобиться той бік, на якому є дрібні силіконові зуби. Важливо переконатися в тому, що чиста щітка і на ній немає залишків крему. Рухайте щіткою в одному напрямку, не сильно розтягуючи річ.

Ножиці

Даний спосіб змушує монотонності і посидючості, тому що зрізати катишки один за одним може бути ще тим заняттям. Однак він вважається найбезпечнішим одразу після спеціальної машинки.

Бритва

Досить небезпечний спосіб, тому що можна зробити дірку на одязі. Щоб цього уникнути, потрібно закріпити річ з усіх кінців чимось важким, рухаючись зверху донизу, акуратно рухати бритвою, зрізуючи катишки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні