Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗахотілося солоденького? Приготуймо цукерки - корисно та смачно

Захотілося солоденького? Приготуймо цукерки – корисно та смачно

Этот материал также доступен на русском языке
Цукерки люблять усі - і діти, і дорослі. Ось тільки купуючи їх у магазині, ми не завжди впевнені у їхній якості. Тому пропонуємо вам здивувати своїх рідних і приготувати улюблений десерт в домашніх умовах.

Цукерки з какао

Какао – 50 грамів, цукор – 200 грамів, масло вершкове – 50 грамів, сухе молоко – 150 грамів, вода – 50 мілілітрів.

У глибокому посуді змішати сухе молоко і какао. Додати м’яке (кімнатної температури) вершкове масло та інтенсивно перемішати. Воду залити в сотейник, додати цукор і довести до кипіння, постійно помішуючи. Гарячий сироп поступово влити в миску із сухою сумішшю з маслом. Дуже швидко перемішати, доки сироп не застиг. Консистенція маси має вийти як сметана. За бажанням можна додати дрібно нарубані горіхи. Перемішати і поставити в холодильник на 3-4 години. З шоколадної маси можна сформувати цукерки будь-якої форми або помістити у формочки для льоду. Потім їх обкатати в горіхах, кокосовій стружці або суміші з какао і цукрової пудри.

Цукерки з яблук

Цукор – 0,5 кілограма, яблука – 1 кілограм, волоські горіхи – 100 грамів, цукати – 100 грамів, сушена мелена апельсинова цедра – 1 чайна ложка, цукрова пудра – 50 грамів.

Волоські горіхи злегка обсмажити на сковороді і подрібнити у крихту. Також дрібно нарубати цукати. Яблука промити, очистити від шкірки, серцевини і натерти на дрібній тертці. Поставити суміш на повільний вогонь і варити до густого пюре, помішуючи, щоб не підгоріло. Знявши пюре з вогню, додати волоські горіхи і цукати, всипати терту апельсинову цедру. Мокрими руками сформувати кульки, залишити на деякий час їх на дошці, щоб обсохли. Потім обваляти кульки в цукровій пудрі і помістити у холодильник на 1 годину.

Цукерки з сиру

Сир – 300 грамів, кокосова стружка – 100 грамів, печиво – 150 грамів, ванільний цукор, шоколад і какао – за смаком.

Сир протерти через сито, можна пробити блендером або просто добре розім’яти виделкою. Змішати з цукром і ваніліном за смаком, додати в масу подрібнене печиво, кокосову стружку і перемішати до однорідного стану. З маси, що вийшла, сформувати цукерки. Обваляти в шоколаді або какао. Викласти цукерки на блюдо, охолодити в холодильнику приблизно на одну годину.

Мармеладні цукерки

Ягідний компот – 1 склянка, желатин – 30 грамів, цукор – 6 столових ложок, сік лимона – 2 столові ложки.

У глибоку тарілку висипати желатин. Залити його половиною компоту. Ретельно перемішати і залишити на 30 хвилин. У невелику каструльку влити решту компоту, додати цукор та лимонний сік. Перемішати, поставити на вогонь і довести до кипіння. Зняти з вогню і додати до компоту желатин. Перемішати до розчинення желатину. Отриману суміш залити в силіконові форми і помістити в холодильник до повного застигання мармеладу.

Кунжутний грильяж

Цукор – 6 столових ложок, кунжут – 6 столових ложок, вершкове масло – 2 столові ложки.

Цукор насипати в сотейник і поставити на вогонь. Не помішуючи, почати прогрівати його на середньому вогні. Коли він почне розтоплюватися, каструлю потрібно нахиляти з боку на бік, щоб кристали розчинилися рівномірно. Зняти карамель з вогню і додати до неї м’яке вершкове масло. Слідом за олією всипати кунжут. Все добре перемішати, щоб кунжут повністю покрив карамель. На стіл покласти аркуш пергаменту і вилити на нього грильяжну масу. Накрити другим аркушем пергаменту і прокатати качалкою. Це потрібно робити швидко, доки кунжутний грильяж не почав застигати. Товщина пласта – не більше трьох-чотирьох міліметрів. Поки пласт ще м’який, потрібно ножем нанести насічки, за якими потім розрізатимемо цукерки. Відправити грильяж на кілька хвилин у холодильник. Потім дістати і розламати на порційні шматочки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні