П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаПільгиГоловні питання про субсидію: кому призначають, як бути з боргами та інше

Головні питання про субсидію: кому призначають, як бути з боргами та інше

Этот материал также доступен на русском языке
В умовах війни, зростання цін і тарифів на комунальні послуги отримувачі субсидій турбуються про те, щоб не втратити їх, хочуть знати, як змінюються вимоги до отримувачів.

Особливості призначення субсидії на житлово-комунальні послуги

Майте на увазі, що субсидію на житлово-комунальні послуги призначають, якщо витрати на них перевищують 15% від сукупного доходу всіх членів домогосподарства. Кількість членів домогосподарства визначається на початок місяця, з якого призначається допомога. Тобто, якщо субсидію призначать з жовтня 2023 року, кількість членів домогосподарства враховуватиметься станом на 1 жовтня 2023 року.

Оформлення субсидії та заборгованість з оплати комуналки

Майте на увазі, що при оформленні субсидії, якщо є заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, подається документ про сплату заборгованості або укладений договір про її реструктуризацію, або рішення про відкриття провадження щодо справи у разі оскарження заборгованості у судовому порядку.

Які доходи враховуються для житлової субсидії

Врахуйте, якщо громадянин протягом періоду, за який при призначенні житлової субсидії враховуються доходи, не менше місяця був зареєстрований у Держслужбі зайнятості як безробітний, житлову субсидію на домогосподарство буде призначено, повідомили у Пенсійному фонді.

Якщо ВПО довго не отримує виплати на проживання

Майте на увазі, якщо внутрішньо переміщеній особі (ВПО) довго не надходять виплати на проживання, їй потрібно особисто звертатися для з’ясування причин на «гарячу лінію» Міністерства реінтеграції – 15-48 або до Офісу уповноваженого з питань ВПО – + 38 (066) 813 -62-39

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні