Середа, 22 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЗвідки береться здуття живота та як позбавитися цієї проблеми

Звідки береться здуття живота та як позбавитися цієї проблеми

Этот материал также доступен на русском языке
Звідки береться здуття живота, які продукти посилюють газоутворення, і що потрібно робити, щоб позбавитися цієї проблеми?

У нормі доросла людина щодня випускає від 14 до 23 газів. Декому пощастило менше, адже в їхньому випадку метеоризм – це реальна проблема, яка дуже впливає на якість життя. І це не дивно, адже здуття та підвищене газоутворення є джерелом дискомфорту та збентеження.

Що позбавить газів?

  • Уникайте квасолі, овочів та фруктів, які викликають газоутворення. Квасоля і деякі інші овочі та фрукти містять вуглеводи, що важко перетравлюються. Не їжте або постарайтеся обмежити споживання броколі, цвітної, городньої та брюссельської капусти, яблук, груш, чорносливу.
  • Фрукти і овочі є важливою частиною здорового раціону, тому не відмовляйтеся від них повністю. Просто вибирайте такі овочі та фрукти, які легше перетравлюються, наприклад, салат-латук, помідори, авокадо, ягоди і виноград.
  • Щоб квасоля легше перетравлювалася, вимочуйте її в теплій воді хоча б протягом однієї години, перш ніж варити. Не забудьте потім злити використану воду і варити квасолю у свіжій воді.

Порада

Майте на увазі, людям похилого віку є необхідними щоденні прогулянки мінімум по 30 хвилин. Завдяки їм зміцнюються м’язи, покращується кровообіг, прискорює перистальтику. Щоденні прогулянки – шлях до довголіття.

Недолік руху також веде до здуття живота. Справа в тому, що сидячий спосіб життя уповільнює перистальтику, і гази не виходять вчасно природним шляхом і накопичуються в кишечнику.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні