Статті

Справжнісінька українська закуска: мариноване сало з оцтом і часником – від нього ніхто не відмовиться

Мариноване сало з оцтом та часником

Інгредієнти

«Сало – 500 грамів, оцет 9% – 2 столові ложки, сіль – 2 столові ложки, цукор – 1 чайна ложка, перець горошком – 10-15 горошин, лавровий лист – 2 штуки, часник – 3-4 зубчики, вода – 1 літр.

Приготування

Очистити сало від шкірки і нарізати його на невеликі шматочки.

Підготувати розсіл:

  • У окропі розчинити сіль, цукор, оцет, перець горошком і лавровий лист.
  • Дати розсолу охолонути до кімнатної температури.
  • Вичавити часник через прес і додати в розсіл.

Занурити шматочки сала в розсіл, щоб вони повністю вкрилися. Накрити посудину кришкою і прибрати у холодильник на 1-2 дні, щоб сало промаринувалося.

Після цього його можна вийняти з розсолу і дати трохи обсохнути.

Сало можна подавати як окрему страву або використовувати для приготування інших страв.

Надія Олександрівна, Полтавська обл.»

 

Метки: маринад рецепт

Новое на сайте

  • Новини

Магнітні бурі на понеділок, 20 травня

Чи треба очікувати цього дня геомагнітних хвилювань?

19/05/2024 20:55
  • Новини

Гороскоп на тиждень з 20 по 26 травня

У цей період зірки рекомендують подумати про цілі, які давно хотіли реалізувати. На обрії новий…

19/05/2024 19:42
  • Статті

Яка гімнастика допоможе при захворюваннях серцево-судинної системи

Систематичні заняття лікувальною гімнастикою за спеціальною методикою для людей похилого віку допоможуть зберегти здоров'я серця,…

19/05/2024 18:46
  • Статті

Від Воскресіння до Вознесіння – як провести 40 днів: що можна, а що не слід робити у цей період

Світле Христове Воскресіння – настільки значуща подія, що святкується сорок днів поспіль. Саме стільки Спаситель…

19/05/2024 17:48
  • Статті

Почався сезон кліщів: що робити при укусі і чи здавати комаху на аналіз

Сезон активності кліщів триває майже до кінця осені, а пік припадає на травень-червень і вересень-жовтень.…

19/05/2024 16:53
  • Статті

Смачні традиції: що таке хумус і як його їдять – готуємо самі

Ця традиційна страва країн Близького Сходу набула популярності і в багатьох інших країнах і навіть…

19/05/2024 15:59