Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСправжнісінька українська закуска: мариноване сало з оцтом і часником - від нього...

Справжнісінька українська закуска: мариноване сало з оцтом і часником – від нього ніхто не відмовиться

Этот материал также доступен на русском языке
Шедевр українською приготувати нескладно. Сало – універсальний продукт. Його солять із додаванням прянощів, варять, маринують, обсмажують, роблять начинку для пиріжків, додають у фарш і готують усілякі намазки.

Мариноване сало з оцтом та часником

Інгредієнти

«Сало – 500 грамів, оцет 9% – 2 столові ложки, сіль – 2 столові ложки, цукор – 1 чайна ложка, перець горошком – 10-15 горошин, лавровий лист – 2 штуки, часник – 3-4 зубчики, вода – 1 літр.

Приготування

Очистити сало від шкірки і нарізати його на невеликі шматочки.

Підготувати розсіл:

  • У окропі розчинити сіль, цукор, оцет, перець горошком і лавровий лист.
  • Дати розсолу охолонути до кімнатної температури.
  • Вичавити часник через прес і додати в розсіл.

Занурити шматочки сала в розсіл, щоб вони повністю вкрилися. Накрити посудину кришкою і прибрати у холодильник на 1-2 дні, щоб сало промаринувалося.

Після цього його можна вийняти з розсолу і дати трохи обсохнути.

Сало можна подавати як окрему страву або використовувати для приготування інших страв.

Надія Олександрівна, Полтавська обл.»

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні