У обліпихі міститься вдвічі більше вітаміну С, ніж у цитрусових, і вдвічі більше вітаміну Е, ніж у пшеничному маслі. А чай обліпихи підтримує організм у тонусі і лікує застуду.
Ягоди обліпихи мають протизапальні та бактерицидні властивості і вважаються відмінним імуностимулятором. Вживання обліпихового чаю допоможе при застуді та грипі, а також при стресі та перевтомі.
Якщо говорити про його властивості – їх багато. Серед великого списку вітамінів обліпиху не радять вживати у великій кількості тим, хто недавно мав розлад шлунка.
Як приготувати чай із обліпихи?
Візьміть ягоди обліпихи – 150 г, мед або цукор – 2 столові ложки, вода кип’ячена – 0,5 л, чорний чай за смаком.
- Промийте ягоди, половину з них придавіть ложкою.
- Отримане пюре помістіть у чайник для заварювання і додайте чай.
- Потім засипте решту ягід і залийте окропом. Щоб чай краще заварився, укутайте чайник.
- Дайте настоятися 15-20 хвилин.
- Процідіть, додайте цукор або мед.