Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк вибрати професійний тример для стрижки волосся?

Як вибрати професійний тример для стрижки волосся?

Этот материал также доступен на русском языке
Тример для стрижки волосся, що використовується перукарем, відрізняється від звичайних моделей насамперед своєю надійною та потужною механікою.

Професійний тример для стрижки поєднує три базові принципи такого інструменту для тонкої, завершальної роботи зі створення привабливої зачіски:

  • оптимальність ціни та можливостей;
  • робота з максимальною швидкістю та мінімальними ризиками;
  • багатофункціональність та мінімальна витрата енергії.

Опції професійного пристрою недоступні для побутових моделей, а ціна відповідає запитам перукарів або користувачів, які мають великий досвід у стрижці. У перукарському інтернет-магазині Profi-perukar представлені популярні різновиди цього пристрою, з багатьма корисними характеристиками та широкими можливостями, у тому числі роторні тримери професійного рівня.

Як вибрати хороший тример для бороди та стрижки волосся?

Дивимося три основні параметри: тип механіки, якість леза та комплектація насадками.

Тип механіки

Випускаються два різновиди таких електроінструментів для перукарів: роторний професійний та простий побутовий вібраційний.

Якщо необхідне використання тривалий час з безперервною та ритмічною роботою, використовується роторний різновид інструменту. Конструкція цього виду передбачає значні навантаження та може використовуватися стилістами, перукарями для реалізації найсміливіших творчих рішень.

Потужність професійних тримерів для стрижки становить близько 40-45 Вт. Електроживлення забезпечується за допомогою підключення до електромережі або автономних акумуляторів. Така універсальність харчування й у професійних лінійок, оскільки створює максимальний комфорт для майстра. У дорогих моделях обов’язково передбачається можливість демонструвати кількість заряду акумулятора. Це необхідно для своєчасної зарядки та підтримки працездатності пристрою.

Вібраційний тип відмінно підходить для побутового застосування з нерегулярним та нетривалим використанням. Потужність таких пристроїв значно менша – 15-20 Вт, а живлення здійснюється зазвичай лише від шнура, підключеного до електромережі.

Леза: матеріал виготовлення, швидкозмінність та ручне регулювання

Вибрати тример для стрижки слід з якісними лезами найзручнішої форми встановлення та регулювання. Поширені матеріали для виготовлення лез:

  • легована сталь;
  • кераміка;
  • леза з добавкою титану.

У тримерах для стрижки використовують будь-який різновид лез, оскільки кожна з них має свої переваги. Однак звичайні сталеві варіанти менш витривалі.

Найбільше підходять для професійного використання ножі з титаном. Міцність та стійкість таких матеріалів значно вища, а довговічність та потреба повторного переточування – мінімальні.

Керамічні ножі також використовуються у професійних тримерах для стрижки волосся та бороди, оскільки вони дають високу точність різання та практично не тупяться. Однак працювати з ним необхідно акуратно, оскільки поверхня таких ножів – тендітна, не любить ударів.

Підбираючи професійну версію тримера, бажано врахувати ще дві характеристики:

  • швидка змінність ножових блоків;
  • ручне регулювання.

Швидкість змін важлива для скорочення часу на обслуговування, а налаштування – для можливості вручну виставити точність зрізу до 0,1-0,05 мм. Такі характеристики є важливими для створення дизайнерської зачіски.

Комплектація насадками

Побутові пристрої для окантування та виконання завершального етапу стрижки комплектується максимум двома-трьома насадками. Найкращі тримери для стрижки волосся профі рівня оснащуються мінімум 9-15 різними насадками.


*на правах реклами

Нове на сайті