Статті

Готуємо смачно: куряча печінка з яблуками – найдосвідченіші гурмани не встоять перед ніжним поєднанням смаків

Куряча печінка, цибуля та яблука – гармонійне поєднання. Обсмажені цибуля та яблука врівноважують характерний смак печінки та роблять його цікавішим. Якщо зі спецій ви додасте майоран, розмарин та лавровий лист, вони вдало впишуться у загальну гаму смаку. Куряча печінка виходить ніжною, соковитою та ароматною. За смаком страва – незвичайна, оригінальна і дуже смачна.

Куряча печінка з яблуками

Інгредієнти

Куряча печінка – 800 грамів, яблука – 2 штуки, цибуля – 2 штуки, рослинна олія – 4 столові ложки, пшеничне борошно – 0,5 склянки, лимон – половина, мелена кориця та мускатний горіх – по щіпці, сіль, перець – за смаком.

Приготування

  • Печінку промити, очистити від жовчних проток і плівки.
  • Цибулю почистити, нарізати тонкими півкільцями.
  • Яблука помити, обсушити, видалити серцевину, нарізати скибочками і збризкати лимонним соком.
  • У глибоку миску насипати борошно і обваляти в ньому шматочки печінки.
  • Сковороду з олією розігріти і на сильному вогні посмажити з усіх боків печінку протягом 4-6 хвилин.
  • У цій же сковороді обсмажити протягом 1-2 хвилин яблука, посипавши їх корицею та мускатним горіхом. Готові яблука перекласти в окрему посудину.
  • У тій же сковороді обсмажити цибулю до золотистого кольору, додати до неї печінку та яблука.
  • Все накрити кришкою і тушкувати 5-7 хвилин до готовності печінки.

Замість тушкування у сковороді, печінку можна запекти в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 5-7 хвилин.

На швидкий сніданок ми пропонували пишний та корисний омлет без сковороди та духовки – така страва вам сподобається.

Новое на сайте

  • Новини

Погода на вихідні 5-6 липня: чи варто витягувати парасолі

Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.

04/07/2025 23:36
  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 4 липня

Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

04/07/2025 23:05
  • Новини

Кабачки збиратимете відрами: ефективні способи догляду від експерта

Щоб отримати щедрий урожай кабачків, важливо знати, коли поливати рослини, чим їх підживлювати та як…

04/07/2025 22:35
  • Новини

Набагато смачніша й корисніша за магазинну: готуємо домашню «Фанту»

Без барвників і консервантів – лише натуральні інгредієнти та яскравий смак. Готуємо улюблений напій в…

04/07/2025 21:55
  • Новини

Паспорти-книжечки втратять чинність: власникам зробили важливе попередження

У міграційній службі нагадали про важливу вимогу для власників документів старого зразка. Про що потрібно…

04/07/2025 21:19
  • Новини

В Україні змінили правила отримання інвалідності – подробиці

Уряд ухвалив нові рішення щодо надання статусу інвалідності. Розповідаємо, хто зможе скористатися змінам.

04/07/2025 20:11