Статті

Готуємо смачно: куряча печінка з яблуками – найдосвідченіші гурмани не встоять перед ніжним поєднанням смаків

Куряча печінка, цибуля та яблука – гармонійне поєднання. Обсмажені цибуля та яблука врівноважують характерний смак печінки та роблять його цікавішим. Якщо зі спецій ви додасте майоран, розмарин та лавровий лист, вони вдало впишуться у загальну гаму смаку. Куряча печінка виходить ніжною, соковитою та ароматною. За смаком страва – незвичайна, оригінальна і дуже смачна.

Куряча печінка з яблуками

Інгредієнти

Куряча печінка – 800 грамів, яблука – 2 штуки, цибуля – 2 штуки, рослинна олія – 4 столові ложки, пшеничне борошно – 0,5 склянки, лимон – половина, мелена кориця та мускатний горіх – по щіпці, сіль, перець – за смаком.

Приготування

  • Печінку промити, очистити від жовчних проток і плівки.
  • Цибулю почистити, нарізати тонкими півкільцями.
  • Яблука помити, обсушити, видалити серцевину, нарізати скибочками і збризкати лимонним соком.
  • У глибоку миску насипати борошно і обваляти в ньому шматочки печінки.
  • Сковороду з олією розігріти і на сильному вогні посмажити з усіх боків печінку протягом 4-6 хвилин.
  • У цій же сковороді обсмажити протягом 1-2 хвилин яблука, посипавши їх корицею та мускатним горіхом. Готові яблука перекласти в окрему посудину.
  • У тій же сковороді обсмажити цибулю до золотистого кольору, додати до неї печінку та яблука.
  • Все накрити кришкою і тушкувати 5-7 хвилин до готовності печінки.

Замість тушкування у сковороді, печінку можна запекти в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 5-7 хвилин.

На швидкий сніданок ми пропонували пишний та корисний омлет без сковороди та духовки – така страва вам сподобається.

Новое на сайте

  • Новини

Жінка втратила 37 тисяч гривень після дзвінка з “ПриватБанку”: що вирішив суд

Клієнтка фінустанови стверджувала, що не підтверджувала дзвінків, і відмовилася від виконання операції. Але гроші з…

23/10/2025 19:33
  • Новини

Баклажани на зиму без клопоту: проста запечена заготовка для ікри та рагу

З баклажан спробуйте зробити запечену заготівлю на зиму, яка стане в нагоді для ікри, овочевих…

23/10/2025 18:54
  • Новини

Залишайтесь у формі, не відмовляючись від солодкого: рецепт здорового печива від Сумської

Секрет стрункої фігури Ольги Сумської. Акторка поділилася рецептом улюбленого дієтичного печива.

23/10/2025 18:32
  • Новини

“Дія” ловить порушників паркування: що потрібно знати, щоб не переплатити

Українські водії отримали новий цифровий інструмент контролю: у «Дії» наразі доступні штрафи за паркування. Система…

23/10/2025 17:59
  • Новини

Нові вимоги до стажу і доходів: що чекає українських пенсіонерів у 2026 році

Як працювати й отримувати пенсію у наступному році. Головні правила для українців після 60.

23/10/2025 17:26
  • Статті

Психологічна допомога онлайн: що потрібно знати

Щодня десятки тисяч людей стикаються зі стресом, нервозністю, роздратуванням та емоційним вигорянням. Це далеко не…

23/10/2025 17:07