Середа, 1 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЗбираємо ліки у домашню аптечку

Збираємо ліки у домашню аптечку

Этот материал также доступен на русском языке
Домашня аптечка має бути у кожному будинку. Особливо якщо в сім'ї є люди похилого віку та діти. Від підвищення температури вночі чи від раптового загострення хронічних захворювань ніхто не застрахований. Саме тому під рукою завжди має бути базовий набір медикаментів, який може знадобитися будь-якої миті.

Які препарати повинні бути в домашній аптечці

В обов’язковому порядку вдома мають бути: термометр (краще вибрати електронний чи інфрачервоний), шприци, стерильний бинт, вата, спирт, антисептик та перекис водню. Якщо є хронічні захворювання, наприклад, гіпертонія або цукровий діабет, обов’язково також повинні бути під рукою глюкометр з тест-смужками для вимірювання рівня цукру в крові та тонометр для вимірювання тиску.

Також до аптечки потрібно додати необхідні ліки. Купувати препарати рекомендується на спеціальних платформах, наприклад likie.ua. Ліки можна вибрати і замовити, не виходячи з дому, забрати відразу весь список у найближчій аптеці і при цьому добре заощадити на покупці, оскільки на порталі https://likie.ua/ru продаються ліки за найнижчими цінами.

У домашній аптечці обов’язково мають бути:

  1. Жарознижувальні препарати на основі парацетамолу та ібупрофену.
  2. Препарати від головного болю: Цитрамон, Спазмалгон.
  3. Знеболюючі: Но-шпа, Німесулід.
  4. Ліки від алергії: Лоратадін або Супрастин.
  5. Препарати від діареї: Лоперамід, активоване вугілля. Також часто після діареї необхідно відновити водно-сольовий баланс в організмі. У таких випадках необхідно мати під рукою кілька пакетиків Регідрону.
  6. Ліки першої допомоги при больових відчуттях у серці: Корвалол, Корвалмент, Валідол.
  7. Препарати, які допоможуть заспокоїти нервову систему: настоянка валеріани, Ново-пасит.
  8. Препарати для лікування легких опіків: Пантенол, Лівомеколь.
  9. Ліки, які використовуються як швидка допомога при гіпертонії: Каптоприл або Амлодепін.

Ліки потрібно правильно зберігати та своєчасно переглядати склад

Купити необхідні препарати – це половина справи. Усі їх потрібно правильно зберігати, щоб вони не зіпсувалися раніше часу.

Ліки незалежно від форми та призначення потрібно зберігати в сухому, темному місці, подалі від опалювальних приладів та джерел тепла. Деякі препарати необхідно зберігати у холодильнику. Де потрібно зберігати ті чи інші ліки – зазначено в описі препарату. Також необхідно дотримуватись ще одного дуже важливого правила: усі ліки повинні зберігатись у місцях, до яких діти не мають доступу.

Найкраще ліки зберігати у спеціальних боксах-органайзерах. Вони всі препарати можна розташувати в осередках за призначенням. Щоб не наплутати з ліками, рекомендується підписати, у яких випадках використовується той чи інший препарат.

Кожні 6 місяців необхідно робити ревізію в коробці з ліками, щоб вчасно викинути ті, у яких минув термін придатності та на їх місце покласти нові препарати.

Антибіотики заздалегідь закуповувати не потрібно

Збираючи домашню аптечку – не перестарайтеся і пам’ятайте, що у вас вдома не повинно бути аптечного складу, а лише препарати, які потрібні для надання першої медичної допомоги до звернення до лікаря. Не потрібно тримати в домашній аптечці антибіотики та противірусні препарати, таблетки від кашлю і особливо препарати-імуномодулятори, ефективність якого не доведена.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні