Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЩо пити при гастриті зі зниженою кислотністю: рецепти трав'яних зборів

Що пити при гастриті зі зниженою кислотністю: рецепти трав’яних зборів

Этот материал также доступен на русском языке
Дуже часто нам не вистачає часу на правильний та спокійний прийом їжі. Приймати їжу ніколи не треба швидко та на бігу. Це сприяє розвитку гастритів, а в занедбаному стані гастрит може перерости у виразкову хворобу

Трави мають різні можливості для лікування гастритів та виразкових хвороб. Вони знімають спазми і болі, мають обволікаючу дію, знімають запалення і загоюють, налагоджують перетравлення їжі і мають протимікробну дію.

Що пити при гастриті зі зниженою кислотністю

Відвар збору

Взяти по 2 столові ложки трави золототисячника, звіробою продірявленого, цикорію звичайного і коріння тирличу; 4 столові ложки трави рутки лікарської. Подрібнену суміш залити 1 л води, настояти 12 годин. Потім прокип’ятити 5 хвилин, настояти 15 хвилин і процідити. Пити по 100 мл 4 рази на день при гіпоїдному гастриті. Пам’ятайте! До складу збору входять отруйні рослини! Дотримуватися дозування!

Настій збору

Взяти по 1 частині трави звіробою продірявленого і горця пташиного (спориш), трави з листям м’яти перцевої, листя кропиви дводомної. 2 столові ложки подрібненої суміші заварити 500 мл окропу, настояти 2 години і процідити. Пити по 250 мл 4 рази на день. Курс – 7-10 днів.

Настій збору

Рекомендується застосовувати при хронічному гастриті зі зниженою та нульовою секрецією шлункового соку. Взяти по 10 г листя м’яти перцевої, шавлії лікарської і бобівника трилистого, коренів кульбаби і лепехи звичайної, квіток ромашки і календули (нагідки); 20 г листя подорожника великого. 2 столові ложки подрібненої суміші заварити 200 мл окропу, нагрівати на водяній бані 20 хвилин, настояти 45 хвилин і процідити. Довести об’єм до 200 мл. Пити по 70-100 мл за 30 хвилин до їди.

З книги «Шлях до довголіття» Віктора Чернишова

Нове на сайті