А ще соління та квашення дуже корисні для травлення. Їхня головна відмінність і перевага від маринадів полягає у відсутності оцту.
При соленні овочі заливаються окремо приготованим розсолом, а при квашенні – пересипаються сіллю, і вона витягує з них соки, утворюючи “природний” розсіл. Цей спосіб консервування заснований на природному процесі молочно-кислого бродіння цукрів, що містяться в продуктах.
До речі, сьогодні квашення увійшло в моду у європейських господинь, але під назвою «лакто-ферментація». І цей метод заготовок вважається найкориснішим!
На трилітрову банку візьміть
Капусту наріжте, моркву натріть на тертці, яблука поріжте часточками, додайте спеції, покладіть в трилітрову банку і залиште в теплі на 3-4 дні.
Квасити капусту можна лише білокачанну, пізнього сорту. Яблука беріть кислі.
В Україні пенсія за віком визначається двома ключовими чинниками — тривалістю страхового стажу та рівнем…
В Україні близько мільйона осіб мають статус учасника бойових дій - таку цифру озвучували міністерка…
Понеділок очікується в Україні переважно хмарним, вологим. Сонця не буде над усією територією.
В останню неділю жовтня ми традиційно переходимо на зимовий час. Як безболісно пережити зміну звичного…
Два потоки плазми прямують до Землі. Передбачається, що вони дістануться нашої планети не раніше 7…
Гороскоп на тиждень з 6 по 12 жовтня обіцяє бурю емоцій, глибокі розмови та несподівані…