Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо за рецептами наших читачів: консервований виноград

Готуємо за рецептами наших читачів: консервований виноград

Этот материал также доступен на русском языке
Восени ми із задоволенням ласуємо соковитою та ніжною м'якоттю. Але насолоду можна продовжити, законсервувавши сонячні ягоди. Рецепт простий до непристойності, і клопоту мало.

Крім того, консервований виноград дуже корисний. Він відновлює енергетичний потенціал та гідробаланс, знижує рівень холестерину, покращує обмін речовин та руйнує каміння у нирках.

Консервований виноград

Інгредієнти

«Ягоди винограду – 700 грамів, цукор – 1 склянка, вода – 2 літри.

Приготування

  • Ягоди помити, видалити гілочки і пошкоджені виноградини з вадами. Викласти у стерилізовану банку.
  • Воду закип’ятити, залити виноград і накрити банки кришкою.
  • За 20 хвилин воду потрібно злити в каструлю, додати цукор і ще раз закип’ятити.
  • Далі сироп розлити у банки з ягодами і закатати простерилізованими кришками

Банку перевернути вниз шийкою і накрити теплою ковдрою до повного остигання.

Раїса Віталіївна, Одеська обл.»

Нове на сайті