Готуємо за рецептами наших читачів: консервований виноград

Этот материал также доступен на русском языке

Виноград консервированный
Восени ми із задоволенням ласуємо соковитою та ніжною м'якоттю. Але насолоду можна продовжити, законсервувавши сонячні ягоди. Рецепт простий до непристойності, і клопоту мало.

Крім того, консервований виноград дуже корисний. Він відновлює енергетичний потенціал та гідробаланс, знижує рівень холестерину, покращує обмін речовин та руйнує каміння у нирках.

Консервований виноград

Інгредієнти

«Ягоди винограду – 700 грамів, цукор – 1 склянка, вода – 2 літри.

Приготування

  • Ягоди помити, видалити гілочки і пошкоджені виноградини з вадами. Викласти у стерилізовану банку.
  • Воду закип’ятити, залити виноград і накрити банки кришкою.
  • За 20 хвилин воду потрібно злити в каструлю, додати цукор і ще раз закип’ятити.
  • Далі сироп розлити у банки з ягодами і закатати простерилізованими кришками

Банку перевернути вниз шийкою і накрити теплою ковдрою до повного остигання.

Раїса Віталіївна, Одеська обл.»

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?