Неділя, 7 Липня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧому паприку називають «приправою молодості»

Чому паприку називають «приправою молодості»

Этот материал также доступен на русском языке
Паприка - особлива пряність, корисні властивості якої оцінили ще в давнину. Вона є продуктом переробки однорічного стручкового перцю – солодкого або не дуже пекучого.

До складу паприки входять вітаміни A, B, C, PP, K, а найголовніше – вітамін E, який допомагає зберегти молодість.

Крім того, мінерали, органічні кислоти і антиоксиданти, що містяться в паприці, захищають клітини організму і не дають їм зношуватися раніше.

Паприка також благотворно впливає на кровообіг – не дає крові застоюватися, покращує кровообіг, що зменшує ризик утворення тромбів. Завдяки паприці також знижується рівень холестерину, ця пряність покращує травлення і допомагає роботі печінки.

Проте вживати паприку можна не усім. Вона протипоказана при холециститі, підвищеному тиску, виразці шлунка, захворюваннях нирок та ішемічній хворобі серця.

***

Зверніть увагу, що у зрілому віці вживання достатньої кількості води є дуже важливим для загального стану здоров’я. Це добре для усіх органів, серцево-судинної системи. Чому? Зменшується ризик утворення згустків крові в судинах і покращується мікроциркуляція (транспорт біологічних рідин на тканинному рівні).

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні