П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк швидко та надійно перевірити якість сиру

Як швидко та надійно перевірити якість сиру

Этот материал также доступен на русском языке
Нерідко недобросовісні продавці домішують до сиру різні добавки, щоб збільшити вагу і надати продукту кращого товарного вигляду.

Сир – корисний дієтичний продукт. У якісному сирі не повинно бути жодних добавок – ні рослинних жирів, ні крохмалю. Натуральний сир має бути білого або кремового кольору. Його консистенція однорідна, крупинки мають приблизно однаковий розмір.

Проте недобросовісні продавці нерідко домішують до сиру різні добавки, щоб збільшити вагу і надати продукту кращого товарного вигляду.

Як швидко перевірити сир на підробку: найпростіші способи

Чи є рослинні жири?

Щоб виявити наявність рослинних жирів, необхідно налити у склянку теплу кип’ячену воду. Потім додати чайну ложку сиру, розмішати і залишити на 2-3 хвилини. Якщо на поверхні з’явилися жирні плями – у складі сиру є рослинні жири і їсти такий продукт небажано.

Чи міститься в сирі крохмаль?

Щоб з’ясувати, чи міститься в сирі крохмаль, треба взяти ложку продукту і капнути на нього 2-3 краплі йоду. Якщо сир набув синьо-фіолетового відтінку – значить, у ньому міститься крохмаль. Якщо залишився світло-жовтим – продукт натуральний і його сміливо можна вживати у їжу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні