Статті

Готуємо за рецептами наших читачів: як приготувати класичну аджику по-вінницькому

Класична аджика

Інгредієнти

«Помідори – 6 кілограмів, яблука (кислі) – 1 кілограм, морква – 1 кілограм, цибуля – 1 кілограм, болгарський перець – 1,5 кілограма, гострий перець – 5-10 штук, часник – 300 грамів, рослинна олія – 20 міліграмів, цукор – 250 грамів, сіль – 4 столові ложки, оцет 9% – 3 столові ложки.

Приготування

  • Овочі почистити, нарізати на шматочки, які зручно перебити у м’ясорубці. З помідорів шкірку не знімати, вирізати тільки плодоніжку.
  • Якщо ви хочете, щоб аджика була гострою, насіння з гострого перцю видаляти не потрібно.
  • Всі овочі та яблука перебити у м’ясорубці.
  • Отриману масу варити на 1,5 години. Після цього додати олію, цукор, сіль і варити ще 30 хвилин, перемішати.
  • Часник дрібно посікти. Додати в суміш і прокип’ятити ще 15 хвилин, налити оцет і варити протягом п’яти хвилин.
  • Якщо любите дуже гостре, то гострий перець можете додати наприкінці разом із часником.

Готову масу розлити у стерилізовані банки і закрутити.

Степан Миколайович, м. Вінниця»

 

Новое на сайте

  • Статті

Як зробити теплицю своїми руками

Теплиця – це відмінний спосіб вирощування рослин, який дозволяє продовжити вегетаційний період і захистити рослини…

21/11/2024 23:55
  • Новини

Не проходьте повз: ця річкова риба просто на вагу золота – справжнє джерело вітамінів

Річкова риба посідає важливе місце у раціоні українців. Найперша її перевага в доступності у свіжому…

21/11/2024 23:25
  • Новини

Чи можна обприскувати орхідеї – кожен другий не знає точної відповіді

Орхідеї - улюблені рослини багатьох, але не всі квітникарі знають, чи можна обприскувати орхідеї, чи…

21/11/2024 22:54
  • Новини

Погода в Україні на п’ятницю, 22 листопада

22 листопада на території України очікується сніг, вітер, місцями дощі. На сході та півдні без…

21/11/2024 22:15
  • Новини

Магнітні бурі на п’ятницю, 22 листопада 2024 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

21/11/2024 21:33
  • Новини

Страви Різдвяного посту: галушки по-мисливськи – обсмажена цибуля і трохи часнику роблять їх неповторними

В останній місяць осені розпочинається Різдвяний піст. За новоюліанським календарем він триває з 15 листопада…

21/11/2024 20:38