Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яУ яких випадках слід звертатися до уролога?*

У яких випадках слід звертатися до уролога?*

Этот материал также доступен на русском языке
Існує думка, що за допомогою до уролога звертаються лише чоловіки. Але це не так, адже уролог – лікар, який здійснює діагностику, лікування та профілактику захворювань сечостатевої системи як у чоловіків, так і у жінок. За яких симптомів слід звернутися до уролога?

Як не помилитися у виборі уролога

Самостійне лікування хвороб сечостатевої системи є неприпустимим, оскільки деякі хвороби можуть перейти в хронічну форму і завдати серйозної шкоди здоров’ю. При перших симптомах потрібно звернутися до лікаря. Але з цим можуть бути проблеми: де знайти хорошого уролога.

Існує ряд критеріїв, за якими можна вибрати чудового лікаря. Шукайте спеціаліста з великим стажем роботи – не менше 15 років. З таким досвідом роботи лікарі не тільки мають великий обсяг знань, але й можуть всі їх застосувати на практиці та допомогти пацієнтові навіть у найскладніших ситуаціях. На прийомі лікар обов’язково має поговорити з пацієнтом. Але поставити діагноз тільки за скаргами він не може. Хороший уролог обов’язково направить на обстеження, щоб підтвердити свій діагноз і виключити такі серйозні патології, як рак простати. Після всіх обстежень досвідчений лікар призначить схему лікування, запланує повторний візит та проінформує пацієнта про профілактичні заходи, які допоможуть надалі не допустити розвитку захворювання. Саме за такими стандартами працює урологія в Дніпро та інших великих містах України.

Чоловікам показано профілактичні огляди

Чоловікам звертатись до уролога рекомендується навіть тоді, коли немає жодних симптомів. Такі огляди проводяться в профілактичних цілях і дозволяють виявити захворювання на стадії, що починається, коли симптоми недуги ще не виявляються. Чоловікам, яким виповнилося 35 років, слід проводити обстеження один раз на рік, а тим кому за 45 років — один раз на пів року.

Також дуже важливо приходити на прийом з метою профілактики людям, які перебувають у групі ризику розвитку захворювання сечостатевої системи. У групі ризику пацієнти:

  • старше 50 років;
  • в анамнезі яких хронічні захворювання або онкологія органів сечостатевої системи;
  • хворі на діабет або ожиріння;
  • рід діяльності яких пов’язаний із сидячою роботою або важкою фізичною працею.

Існують випадки, коли до уролога потрібно звернутися в екстреному порядку і не чекати на запланований профілактичний огляд.

До таких випадків належать ситуації, за яких спостерігаються:

  • больові відчуття під час сечовипускання;
  • утруднене сечовипускання;
  • зміна кольору сечі;
  • нетипові виділення з уретри, такі як гній, кров чи слиз, а також зміни зовнішнього вигляду статевих органів;
  • ноючий біль у попереково-крижовому відділі хребта.

У яких випадках жінкам потрібно звертатися до уролога

Найчастіше жінки із проблемами сечостатевої системи звертаються до гінеколога. Але не завжди гінеколог може допомогти, адже низка захворювання сечостатевої системи жінки входять до компетенції лише лікаря-уролога.
Жінкам не варто відкладати візит до уролога, якщо спостерігаються такі симптоми:

  1. Біль унизу живота або в попереку.
  2. Хворобливі відчуття під час сечовипускання.
  3. Часті походи в туалет у нічний час, а також відчуття наповненості сечового міхура при нещодавньому сечовипусканні.
  4. Нетримання сечі.
  5. Больові відчуття при статевому контакті.
  6. Набряк обличчя та ніг.

З повним списком послуг та досліджень як для чоловіків, так і для жінок можна ознайомитись на сайті медичного центру: garvis.com.ua.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні