П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧи принесе користь здоров'ю електротерапія

Чи принесе користь здоров’ю електротерапія

Этот материал также доступен на русском языке
У МОЗ вважають, що лікування за допомогою електротерапії, зокрема, ампліпульсу, користі здоров'ю не приносить.

Ампліпульс – спосіб лікування та реабілітації, який за радянських часів набув неабиякої популярності.

Працює «магічна машина» нехитро

Силу струму на приладі збільшують доти, доки пацієнт не відчує вібрацію, поштовхи або легкий електричний удар. Як і заведено в цьому напрямі терапії, ампліпульс застосовується при різних станах, що супроводжуються яскраво вираженим больовим синдромом. Апарат нібито чинить протизапальну, протинабрякову, судинорозширювальну та розсмоктуючу дії.

Впливають синусоїдальні модульні струми

Вважається, що синусоїдальні модульні струми, створені приладом, впливають на чутливі нервові закінчення. Завдяки цьому м’язові волокна скорочуються. Як наслідок – настає розслаблення (або електросон). Саме так ніби досягається знеболювальна та протизапальна дія ампліпульсу.

Не поспішайте бігти до найближчого кабінету

Втім, не поспішайте бігти до найближчого кабінету. Адже якісних доказів дії ампліпульсу у міжнародних базах даних немає. За винятком деяких сумнівних публікацій «фахівців» із росії. Але навіть вони не надто впевнені в ефективності диво-методу.

Медики зазначають, що реабілітація та лікування насамперед мають бути доказовими. Методи з недоведеною ефективністю і широким спектром застосування – марна трата часу й інколи – грошей пацієнтів, зазначають у МОЗ.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні