П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яПерезавантаження мозку: як простими та доступними способами розвинути інтелект та обдурити вік

Перезавантаження мозку: як простими та доступними способами розвинути інтелект та обдурити вік

Этот материал также доступен на русском языке
Ствердження, що з віком робота мозку безнадійно погіршується, давно застаріло. У будь-якому віці можна підвищити розумові здібності, головне - щоб було бажання цим займатися.

Що ж допоможе мозку залишатися працездатним якнайдовше?

Здоровий сон

Порушення сну зараз є частою проблемою через підвищену тривожність у більшості людей. Результатом цього стає емоційне вигоряння. Мозок, позбавлений необхідного відпочинку, не здатний повноцінно обробляти інформацію та відновлюватися. Крім того, під час сну мозок зберігає нові знання і позбавляється токсинів.

Пізнання нового

Молодості мозку сприяє постійне вивчення чогось нового. Розумові здібності безпосередньо пов’язані з новими враженнями та інтенсивною роботою інтелекту. Найкраще вивчати іноземні мови або опановувати музичні інструменти. Також корисно займатися мистецтвом, культурою або відвідувати нові місця.

Поєднання непоєднуваного

Одночасна робота мозку і тіла сприяє поліпшенню координації та концентрації. Під час виконання будь-яких фізичних вправ читайте вірші, прослуховуйте аудіокнижки або вирішуйте математичні завдання.

Соціальні контакти

Якщо вести активне соціальне життя у віці 60 років і старшому, то покращується робота мозку і знижується ризик розвитку деменції (старечого недоумства).

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні