П’ятниця, 10 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк правильно використовувати силіконові форми для випікання

Як правильно використовувати силіконові форми для випікання

Этот материал также доступен на русском языке
Нові технології стрімко впроваджуються у наше життя. В останні роки формочки із силікону стали головним вибором серед любителів домашньої випічки та професійних кондитерів. Посуд такого формату підійде для пирогів, кексів, тортів, хліба та інших кондитерських виробів.

Як правильно використовувати силіконові форми для випікання?

  •  Силиконові форми дуже гнучкі, тому їх потрібно наповнювати тестом тоді, коли вони вже встановлені на деко. В іншому випадку вміст може вилитися під час перенесення форми.
  •  Змащувати силіконову форму маслом перед використанням рекомендується лише вперше. У разі подальшого використання змащувати вже не потрібно.
  • Перед тим, як виймати випічку з форми, їй потрібно дати постояти 5-7 хвилин. Потім необхідно нахилити форму та випічка сама вивалиться з форми. Не можна використовувати для випікання металеві ножі або вилки. Вони можуть проткнути та зіпсувати силіконову форму.
  •  Щоб відмити залишки тесту у силіконовій формі, її потрібно замочити у прохолодній воді на 10 хвилин. Потім вивернути форму навиворіт і злегка потерти м’якою губкою. Після таких маніпуляцій залишки тесту легко відійдуть навіть із найменших пазів. Абразивні миючі засоби не рекомендується використовувати.

Нове на сайті