П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яКоли болить спина: як правильно сидіти та лежати, щоб хребці стали на...

Коли болить спина: як правильно сидіти та лежати, щоб хребці стали на місце?

Этот материал также доступен на русском языке
Багато хто з вас напевно хоч раз відчували біль у спині. Цей дискомфорт часто самі провокуємо. Також у наших силах і позбутися його, навчившись правильно сидіти і лежати.

ЯК СИДІТИ?

Сидіти треба з прямою спиною

Сидіти треба з прямою спиною, щоб сідниці знаходилися на задній частині жорсткого і прямого сидіння. Поперек має щільно прилягати до спинки стільця. Сидіння має бути плоским і коротшим за стегна, щоб край стільця не передавлював вени та артерії під колінами.

Висота стільця має бути такою, щоб ступні ніг не висіли в повітрі

Коли ви сідаєте, шия має бути розслабленою, а хребет випрямлений, а вага тіла – лише на ноги. При цьому сідати і вставати необхідно плавно і м’яко, інакше ви створите підвищене навантаження на міжхребцеві диски. Не рекомендується допомагати собі руками, при вставанні мають працювати тільки ноги.

Не сидіть довгий час у занадто м’якому кріслі

Не сидіть довгий час у занадто м’якому кріслі, оскільки м’язи спини розслабляються і все навантаження падає на міжхребцеві диски. Також не можна сидіти, поклавши ногу на ногу, оскільки може виникнути біль у нижній частині хребта.

Як лежати?

Під час сну м’язи розслаблюються і не підтримують хребет, який набуває форми поверхні, на якій лежить. Якщо ліжко занадто м’яке, хребет може провисати, а надмірно тверда поверхня змушує хребет викривлятися у протилежний бік.

«Правильна» постіль має бути рівною, але не жорсткою, а подушка – невеликою і досить м’якою. До речі, якщо спати без подушки, зморшки на обличчі утворюються набагато повільніше.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні