Мочений виноград – це пікантна, корисна закуска, яку можна подати до столу як самостійно, так і використовувати виноград для приготування різноманітних салатів.
Квашений виноград виходить неймовірно ароматний, освіжаючий, хрумкий, соковитий, пряний, з легкою кислинкою.
Для мочення беруть пізні столові сорти винограду. Його зрізають у суху погоду та розкладають у тіні на 6-7 днів, щоб підсохли гілочки грон. Потім виноград добре миють, дають обсохнути і укладають у підготовлений посуд. Найкраще мочити у скляних банках будь-яких розмірів.
Заквашувати можна будь-який виноград, стиглий і недостиглий, кислий або солодкий, головне, щоб ягоди були міцні, без пошкоджень.
Для мочення беруть пізні столові сорти винограду. Його зрізають у суху погоду і розкладають у тіні на 6-7 днів, щоб підсохли гілочки грон. Потім виноград добре миють, дають обсохнути і укладають в підготовлений посуд. Найкраще мочити у скляних банках будь-яких розмірів.
Банки закупорюють герметично (можна кришками, що закручуються) і зберігають у прохолодному місці. За 25 днів виноград готовий до вживання.
Зберігають у холодному місці.
Накладено арешт на майно через борги? Пам'ятайте, що є речі, які забирати не мають права.…
Хто може отримати грошові виплати від міжнародної організації та як це зробити.
Як не залишитись без готівки під час блекаутів. У "ПриватБанку" назвали кілька способів.
Коли у 2024 році відзначатиметься Трійця за новим церковним календарем, що заборонено робити цього дня,…
Як отримати безкоштовні продукти від благодійного фонду. Кому вони належать і куди звернутися для отримання.
Росія вночі запустила по Україні ракети і безпілотники. Українські воїни активними діями завдають окупаційним військам…