П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяКулінарна скарбничка: секрет золотистої цибулі та карколомного горохового супу

Кулінарна скарбничка: секрет золотистої цибулі та карколомного горохового супу

Этот материал также доступен на русском языке
Яка господиня не мріє, щоб рецепти її пончиків та рагу, пирогів та супів випрошували знайомі та незнайомі? А вся справа в маленьких нюансах.

Як отримати золотисту цибулю?

Майте на увазі, якщо цибулю під час смаження злегка присипати цукровою пудрою, вона набуде красивого золотистого відтінку.

Що додати до горохового супу для пікантності?

Особливий смак гороховому супу додасть жменька обсмаженого до хрускоту бекону – його можна всипати просто у каструлю або насипати акуратну гірку в кожну тарілку перед подачею. Замінювати бекон салом не слід – надто жирно, а смак не той.

Як дізнатися, чи є м’ясо якісним?

Щоб дізнатися, чи є м’ясо якісним, треба натиснути на нього пальцем. Якщо вм’ятина, що утворилася, швидко затягується, значить м’ясо свіже. На розрізі м’ясо має бути сухим.

Чи вмієте ви гасити соду оцтом?

Найвідоміший спосіб гасити соду оцтом – безпосередньо в ложці – неправильний: бульбашки газу, що утворилися, йдуть у повітря, а не в тісто. Найкраще соду змішувати із сухими інгредієнтами, а кислі компоненти (оцет, соки, кефір) – з рідкими. Реакція відбудеться при замішуванні тіста, і всі бульбашки залишаться у тісті.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні