П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яДо якого віку можна робити лазерну епіляцію

До якого віку можна робити лазерну епіляцію

Этот материал также доступен на русском языке
Мати бездоганний зовнішній вигляд, бути охайною та доглянутою – природне бажання жінки будь-якого віку, в тому числі на пенсії. Одним із обов'язкових атрибутів привабливості є повна відсутність зайвої рослинності на тілі та обличчі.

Вирішити це завдання на довгий час допоможе лазерна епіляція. Більшість жінок вже встигли оцінити ефективність, зручність та комфорт цієї процедури. Але багатьох турбує питання, до якого віку можна робити лазерну епіляцію? Для допомоги з відповіддю ми звернулися до фахівців спеціалізованої мережі клінік Epilaser, які займаються наданням цієї послуги понад 5 років.

Вікові обмеження

Лазер абсолютно безпечний і навіть у підлітковому віці роблять епіляцію. Але важливо враховувати, що в період статевого дозрівання відбувається гормональна перебудова, і цей фактор може вплинути на якість процедури.

У більшості підлітків волосся ще недостатньо жорстке, і виглядає пушком. Але при цьому воно активно росте, і навіть після проходження всього лазерного курсу немає гарантії, що буде отримано потрібний ефект.

Офіційно йти в салон на лазер можна після досягнення повноліття, тобто з 18 років. До цього віку дозволяється лише з письмового дозволу батьків чи опікунів.

Верхньої вікової межі, до скількох років можна робити лазерну епіляцію – не існує. Тут все залежить від бажання клієнта, необхідності та можливостей.

Особливості

Суть процедури полягає у впливі світлової вузькоспрямованої енергії на пігмент меланін (барвник), що знаходиться у волосках. Він поглинає світло, що генерується, і перетворює на тепло для передачі його корінню. Від високої температури волоски перестають розвиватися, відмирають, і через 10-20 днів самі випадають.

Ефективність епіляції багато в чому залежить від віку:

  • Робота гормональної системи досягає свого піка у 18-35 років. У цей період спостерігається посилене волосяне зростання, і для досягнення бажаного ефекту – потрібно більше сеансів (8-12).
  • Після 50 – 60 років, коли у жінок настає клімакс, гормони починають поступово «заспокоюватися», і у відсотковому співвідношенні волосся більше випадає, ніж росте. Як наслідок, курс складається із 3-5 походів до клініки.

У літньому віці волосистість втрачає меланін, і стає сивою. У цьому випадку звичайні лазерні пристрої не можуть на неї впливати, а значить, епіляція не принесе бажаного результату.

Але сучасні гібридні апарати ELOS і 3D справляються з волоссям за відсутності в них необхідної кількості пігменту. Саме їх успішно використовують у мережі Epilaser. Устаткування ELOS поєднує в собі теплову (RF) та світлову (SHR) енергію, а 3D – три довжини хвилі (Олександритову 755 нм, Неодимову 1065 нм та Діодну 810 нм). Таке об’єднання допомагає усувати будь-яку волосистість точно та безпечно. А вбудована система охолодження сапфірового наконечника маніпули та збільшена контактна пляма дозволяє зробити лазерну епіляцію швидко та безболісно. Дізнатися докладніше про нові технології та почитати відгуки відвідувачів можна на офіційному сайті epilaser.com.ua. Тут працюють фахівці з медичною освітою та багаторічним досвідом роботи з різними віковими категоріями клієнтів.

Обмеження

Не варто забувати, що у старшому віці набагато частіше зустрічаються захворювання, які є абсолютними протипоказаннями для лазерної епіляції:

  • Неконтрольований цукровий діабет – провокує підвищену чутливість під час сеансу, знижує здатність до регенерації шкіри та стає небезпечним для здоров’я.
  • Варикоз ніг – прогрівання шкіри може травмувати деформовані судини.
  • Аутоімунні захворювання – епіляція може спричинити виникнення білих плям та опіків.
  • Онкологія – нагрівання тканин має можливість викликати рецидив чи появу нових метастаз.
  • Хвороби шкірних покривів на стадії загострення (екзема, акне, псоріаз, герпес) – лазер завадить природному відновленню та спровокувати запальні процеси;
  • Психічні розлади – яскраві спалахи апарата можуть спровокувати напад.

Існують відносні протипоказання, за яких на лазерну епіляцію можна йти після усунення небезпечних симптомів. До них відносяться:

  • шкіряні ушкодження (подряпини, садна);
  • опіки;
  • підвищена температура, грип, застуда;
  • гематоми;
  • свіжа засмага;
  • незагоєні рубці та шрами;
  • гострі інфекційні запалення, прийом антибіотиків;
  • недавнє використання механічного епілятора, пінцету, воску, шугарінгу.

Підбиваючи підсумки, не можна дати конкретної відповіді на питання про те, до якого віку можна робити епіляцію лазером. Це залежить від стану здоров’я (наявність протипоказань) та генетичних особливостей (появи сивого волосся). Все індивідуально та необхідна консультація фахівців. Тільки вони можуть допомогти визначити можливість проведення косметологічної послуги.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні