П’ятниця, 10 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачЩо таке постільна білизна євро? В чому різниця

Що таке постільна білизна євро? В чому різниця

Этот материал также доступен на русском языке
У сучасному світі в магазинах текстилю, у тому числі Le-Vele, продаються як класичні, так і євро варіанти комплектів постільної білизни. Що таке європейський комплект постільної білизни? Таке питання виникає у багатьох покупців.

Розібратися та отримати розгорнуту відповідь допомогла інформація з магазину постільної білизни https://le-vele.com.ua/ua/postelnoe-bele/evro-2-spalniy/, а також спеціалісти магазину le-vele.com.ua.

Як виявилося на це питання, є проста відповідь. Євро постільна білизна виготовляється із білизни, яка відповідає європейським стандартам розмірів. Тут важливі саме розміри, а не матеріали, якість чи стиль.

Стандарт постільної білизни євро

Комплект постільної білизни європейського стандарту включає:

  • 2 або 4 наволочки 50х70, 70х70 см
  • 1 простирадло 240х260
  • 1 підковдра 200х220, 200х230 см

Найбільша відмінність євро постільної білизни від інших видів білизни – це її розмір. За радянських часів були встановлені стандарти на двоспальну постільну білизну, які стосувалися переважно подушок та ліжок для дому. Найчастіше ці ліжка були невеликими і мали спинки як згори, і у ногах. Це означало, що довжина підковдра могла бути тільки дорівнює довжині ліжка.

У минулому виробники також намагалися заощаджувати на матеріалах. Тому ширина покривал рідко перевищувала 180 см, а простирадлом – 200-220 см.

З того часу ситуація змінилася. Все частіше ми купуємо ліжка та подушки європейського виробництва. Ліжка, також стають більше, тому що виробники прислухаються до побажань покупців. У зв’язку з цим виникла потреба в ліжках євро, а отже, і в постільній білизні євро розміру.

Що стосується євро розміру постільних речей, як стверджує сайт le-vele.com.ua то це простирадла та підковдри більшого розміру, виготовлені спеціально під розмір і форму великих європейських ліжок. Вибираючи спальний гарнітур, важливо враховувати ширину ліжка та висоту матраца, особливо якщо в комплект входить простирадло на резинці. Якщо ваші меблі та ліжка нестандартних розмірів, краще вибрати постільну білизну побільше, щоб не доводилося постійно рухатися та відчувати незручності.

Слід також подумати про те, які у вас подушки – квадратні або довгасті, та підібрати відповідні чохли. Важливими є також склад і матеріал ліжок. Переконайтеся, що тканина не викликає алергії, не залишає слідів на шкірі та не вицвітає після чищення.

Таким чином, обравши постільну білизну євро, ви зможете добре виспатися і спати в красивій кімнаті, що відповідає сучасним стандартам розмірів ліжок і подушок.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні