Статті

Хазяйкам на замітку: яка частина свинини найсмачніша

Яку частину свинини для яких страв краще використовувати

Свиняче м’ясо чудово відновлює сили, воно чудово підійде тим, хто витрачає багато енергії. Свинина ділиться на чотири сорти і всі вони підходять для різних страв.

  • Стегна (задня частина) або окіст вважається ніжним і смачним м’ясом. З окосту готують шніцелі, м’ясні рулети.
  • Кісткову частину свинячого стегна запікають, фарширують або залишають на холодець.
  • Лопатку та шию краще брати для тушкування.
  • Окіст, вирізка та корейка майже не містять жиру, з них можна приготувати дієтичні страви.
  • З грудинки та очеревини вийдуть чудові шкварки.
  • Жирне м’ясо з черевної частини найкраще годиться для фаршу.

Новое на сайте

  • Комуналка

Забудьте про паперові платіжки: у Нафтогазі повідомили про новий спосіб оплати для споживачів

У головній компанії-газопостачальнику країни зробили важливу заяву для побутових споживачів. Що треба знати.

20/08/2025 12:37
  • Новини

Розраховувати розмір пенсії в Україні хочуть по-іншому: що зміниться

Українцям обіцяють справедливіші пенсії: у Мінсоцполітики розробляють механізм, що має виправити неспівмірність розрахунків.

20/08/2025 11:21
  • Новини

Як позбутися запаху секонд-хенду: ось що треба зробити з одягом і взуттям – секретні прийоми

Не секрет, що одяг із секонд-хенду має дуже неприємний запах, який звичайним пранням іноді взагалі…

20/08/2025 09:56
  • Новини

У 2026 році частину пенсій призупинять: кому терміново потрібно звернутися в Пенсійний фонд

Пенсійний фонд попередив: частина українських пенсіонерів ризикує залишитися без грошей уже з 2026 року. Що…

20/08/2025 09:27
  • Новини

Огірки чи кабачки: які літні овочі корисніші для організму

Огірки чи кабачки? Дієтологи зважили користь обох літніх овочів і розповіли, чим вони відрізняються.

20/08/2025 07:51
  • Новини

Навчання у вишах не всім зарахують у стаж для пенсії: пояснюємо причини

Коли приходить час оформляти пенсію, роки навчання у виші можуть відіграти значну роль. У певних…

20/08/2025 05:33