Він сприяє згортанню крові і є необхідним для утворення протромбіну, який виробляється нашою печінкою.
Крім того, вітамін К підтримує нормальну роботу нирок.
Вітамін К також впливає на обмін речовин у сполучних тканинах і сприяє засвоєнню кальцію, що є профілактикою остеопорозу. Не менш важливим є цей вітамін і для здоров’я серця, оскільки він не дозволяє кальцію відкладатися на стінках судин. Це знижує ризик інсульту та інфаркту.
Вітамін К має дві форми: К1 і К2.
Вітамін К1, який зветься філохіноном, надходить в організм з овочами – петрушкою, шпинатом, листовим салатом, броколі, капустою, ківі, морквою, помідорами, перцем.
Друга форма вітаміну – К2, менахінон, міститься в печінці тварин та молочних продуктах. Тому у здоровому раціоні мають бути продукти як рослинного, так і тваринного походження.
При цьому потрібно знати, що засвоєння вітаміну К погіршується через проблеми зі шлунком, шкідливі звички, стрес і перевтому.
Сезонні фрукти та овочі можуть бути не просто смачними, а й корисними для контролю глюкози.…
Для багатьох внутрішньо переміщених осіб оплата комунальних послуг стає значним фінансовим навантаженням. Що потрібно для…
Українці втрачають гроші, виходячи на пенсію вчасно. Як один рік роботи дає +6% до виплат.
Сьогодні пропонуємо вам рецепт незвичайної каші, яку готують на весілля і у будні. Це етнічна…
Сильні пориви вітру та змішані опади. Детальний прогноз погоди на вівторок.
Геомагнітні збурення у вівторок посиляться. Якими вони будуть і хто відчує зміни першим?