Він сприяє згортанню крові і є необхідним для утворення протромбіну, який виробляється нашою печінкою.
Крім того, вітамін К підтримує нормальну роботу нирок.
Вітамін К також впливає на обмін речовин у сполучних тканинах і сприяє засвоєнню кальцію, що є профілактикою остеопорозу. Не менш важливим є цей вітамін і для здоров’я серця, оскільки він не дозволяє кальцію відкладатися на стінках судин. Це знижує ризик інсульту та інфаркту.
Вітамін К має дві форми: К1 і К2.
Вітамін К1, який зветься філохіноном, надходить в організм з овочами – петрушкою, шпинатом, листовим салатом, броколі, капустою, ківі, морквою, помідорами, перцем.
Друга форма вітаміну – К2, менахінон, міститься в печінці тварин та молочних продуктах. Тому у здоровому раціоні мають бути продукти як рослинного, так і тваринного походження.
При цьому потрібно знати, що засвоєння вітаміну К погіршується через проблеми зі шлунком, шкідливі звички, стрес і перевтому.
Через збройну агресію Російської Федерації проти України громадяни України отримали матеріальні та моральні збитки. За…
До редакції надходить чимало листів із питаннями, на які пенсіонери самостійно не можуть знайти відповіді.…
Захистіть вашу картоплю від її головного шкідника – колорадського жука. Для цього не потрібно використовувати…
Здивуйте своїх рідних та гостей незвичайним салатом, який нагадує один з головних символів Великодня. Але…
Не всі українці знають, але окрум субсидій і пільг можна отримати ще одну грошову допомогу…
У Центрі комунального сервісу повідомили, у кого зі споживачів не приймуть показання лічильників. Що треба…