Лечо з огірками, помідорами та перцем
Інгредієнти:
Огірки – 1 кг
Помідори – 0,5 кг
Болгарський перець – 300 грам
Цукор – 90 грам
Сіль 40 грам
Рослинна олія 50 грам
Оцет 9% 50 мл
Часник 2-3 зубчики
Приготування:
- Помідори подрібнити через м’ясорубку або блендер і вилити в каструлю.
- Болгарський перець очистити, помити та нарізати.
- У каструлю з томатною масою додати перець, цукор, сіль, олію та часник, пропущений через прес. Перемішати та поставити на вогонь і довести до кипіння, зменшити вогонь та варити 10-15 хвилин.
- Висипаємо огірки, вливаємо оцет, перемішуємо. Доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і готуємо 5-6 хвилин.
- Готове лечо з огірками, помідорами та перцем розливаємо гарячими стерилізованими банками і закручуємо кришками.
- Перевертаємо банки вгору дном, вкриваємо чимось теплим і залишаємо до повного охолодження.
- Залишили банки потім прибираємо для зберігання в прохолодне місце.
Лечо з огірками, помідорами та перцем готове!