Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаГрошіСкільки грошей дадуть військовослужбовцям у разі поранення

Скільки грошей дадуть військовослужбовцям у разі поранення

Этот материал также доступен на русском языке
У разі поранення під час служби військовослужбовці мають право на отримання одноразової грошової допомоги.

Про це розповів представник ТЦК (військкомату) Шевченківського району Києва Сергій Рунчев.

В яких випадках виплачується грошова допомога і в яких розмірах?

1. У разі встановлення інвалідності внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва) під час виконання військового обов’язку.

2. У разі встановлення інвалідності, що настала внаслідок захворювання або нещасного випадку під час проходження військової служби.

Розмір одноразової допомоги

Розмір одноразової допомоги залежить від встановленої групи інвалідності:

  • від 250 до 400-кратного прожиткового мінімуму (зараз – від 671 000 до 1 073 600 гривень) – у разі виконання військового обов’язку;

  • від 70 до 120-кратного прожиткового мінімуму під час проходження військової служби (зараз – від 187 880 до 322 080 гривень).

3. У разі часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності у випадках поранення (контузії, травми або каліцтва) розмір допомоги залежить від ступеня втрати часткової працездатності:

  • 70-кратного прожиткового мінімуму (зараз — 187 880 гривень), якщо втрата працездатності настала у період військової служби, але не пізніше ніж через три місяці після звільнення;

  • 50-кратного прожиткового мінімуму (зараз — 134 200 гривень) у період проходження строкової військової служби, але не пізніше ніж через три місяці після звільнення.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні