Наприкінці літа – початку осені хочеться продовжити сезон кавунів, щоб якомога довше насолоджуватися сонячною ягодою. Нещодавно ми розповідали, як солити кавун у банці, щоб відчути смак літа. Якщо кавунів у вас багато, можна засолити їх у бочці, як це робили раніше.
Для такого квашення годяться кавуни розміром близько 15 см у діаметрі. Їх складають у ретельно промитій і ошпареній киплячою водою бочці цілком.
Процес закваски можна прискорити, якщо кожен плід проткнути виделкою або в’язальною спицею кілька разів.
Розсіл готується на 10 літрів – 500 г солі і така ж кількість цукру. Смак при таких пропорціях виходить ніжний, із солодкими, солоними та кислими нотками.
Для насиченого присмаку рекомендується збільшити кількість солі, аж до 800 г, а цукор – зменшити до 400 г.
Щоб плоди не спливали, а були занурені у розсіл, поверх укладається гніт.
На пару днів барильця поміщають у приміщення із середньою температурою, а потім щільно закривають і встановлюють у прохолодному місці, наприклад, у льоху.
Приблизно за 20 днів мочені кавуни готові.
Український ринок демонструє стабільно високий інтерес до продукції з Піднебесної протягом останніх десятиліть. Цей тренд…
Як збільшити врожай огірків за допомогою копійчаного засобу, який є в кожній домашній аптечці. Огірки…
Галета – це французька страва, що нагадує відкритий пиріг. Галету можна готувати із солоною або…
Хоча в Україні передбачено підвищення пенсій для громадян, які досягли 65-річного віку, далеко не всі…
Українцям почали надходити нові рахунки за газ — розповідаємо, хто їх отримає та як правильно…
У липні частина українців матиме можливість отримати додаткові виплати від ООН у розмірі до 3250…