Наприкінці літа – початку осені хочеться продовжити сезон кавунів, щоб якомога довше насолоджуватися сонячною ягодою. Нещодавно ми розповідали, як солити кавун у банці, щоб відчути смак літа. Якщо кавунів у вас багато, можна засолити їх у бочці, як це робили раніше.
Для такого квашення годяться кавуни розміром близько 15 см у діаметрі. Їх складають у ретельно промитій і ошпареній киплячою водою бочці цілком.
Процес закваски можна прискорити, якщо кожен плід проткнути виделкою або в’язальною спицею кілька разів.
Розсіл готується на 10 літрів – 500 г солі і така ж кількість цукру. Смак при таких пропорціях виходить ніжний, із солодкими, солоними та кислими нотками.
Для насиченого присмаку рекомендується збільшити кількість солі, аж до 800 г, а цукор – зменшити до 400 г.
Щоб плоди не спливали, а були занурені у розсіл, поверх укладається гніт.
На пару днів барильця поміщають у приміщення із середньою температурою, а потім щільно закривають і встановлюють у прохолодному місці, наприклад, у льоху.
Приблизно за 20 днів мочені кавуни готові.
Стало відомо, якими погодними умовами будуть у перший зимовий місяць. Чого чекати.
Міжнародна організація надасть грошову допомогу деяким пенсіонерам. Виплати "приплюсують" до пенсій.
Стартувала реєстрація на отримання нових виплат для українців.
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…