Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк вибрати зимові шини для Одеського клімату

Як вибрати зимові шини для Одеського клімату

Этот материал также доступен на русском языке
Осінь - саме час задуматися про покупку зимової гуми для свого автомобіля. У цій статті розповімо, як вибрати гуму з урахуванням специфічного Одеського клімату.

В Одесі м’який клімат, а зима коротка та не дуже холодна. Для цих умов підійде практично кожна гума зимова включаючи нешиповані, шиповані та липучки.

Однак, попри м’який клімат, в Одесі бувають і морози з температурою набагато нижчою від -10 градусів за Цельсієм. А ще може піти рясний снігопад із перспективою перерости у нещадну ожеледицю. У таких непередбачуваних умовах непідготовлений водій може бути зненацька застигнутий, а без належних навичок водіння і зовсім влаштувати на дорозі аварію.

Тому вибір зимової гуми для Одеси слід робити з урахуванням мінливих умов.

Де в Україні купити зимову гуму

Рекомендуємо вже зараз почати придивлятися до зимової гуми. Як орієнтир цін радимо відвідати інтернет-магазин автошин АСВА. Це один із найбільших продавців автомобільної гуми на території України. Компанія заснована в 1996 році і є офіційним дилером найбільших світових виробників легкових та вантажних шин.

Відмінності основних типів зимової гуми

Липучки. Забезпечують хороше зчеплення з мокрою, сухою та зледенілою поверхнею завдяки своєму особливому складу. Хороший вибір для тих, хто не хоче слухати шум від контакту шипів із дорогою.

Нешиповані шини. Також забезпечують хороше зчеплення з мокрою, сухою та зледенілою поверхнею за допомогою спеціального малюнка протектора. Оптимальний вибір, якщо нема потреби часто їздити зледенілою дорогою.

Шиповані шини. Найкраще зчеплення зі зледенілою поверхнею в порівнянні з іншими типами внаслідок металевих шипів, які врізаються в лід та сніг. Це найкращий вибір для водіїв, які доводиться часто їздити зледенілою дорогою.

Який тип зимової гуми вибрати для Одеси

При виборі зимової гуми для Одеси важливо враховувати такі фактори:

  • Потреби. Якщо ви знаєте, що часто будете їздити в регіони по обмерзлій дорозі, то краще вибрати шиповані шини. Якщо плануєте залишатися в Одесі, то гострої потреби у них немає. Можна сміливо вибирати між шипованими шинами і липучками.
  • Бюджет і пріоритети. Шиповані шини — найдорожчі з трьох типів, забезпечуючи більше безпеки під час руху по дорозі. Вибирайте те, що важливіше.
  • Бренд гуми. Завжди можна заощадити та взяти більш дешеву та просту зимову гуму, проте імениті бренди, на кшталт Continental, Brigestone, Goodyear, Barum, Matador та Tigar будуть у рази кращими за якістю та надійністю.

На які бренди зимової гуми варто звернути увагу

  • Німецький виробник. Шини цього бренду відрізняються високою якістю та надійністю.
  • Японський виробник. Шини цього бренду зарекомендували себе гарним зчепленням із дорогою та комфортною їздою.
  • Американський виробник. Бренд має давню історію та репутацію виробника якісних шин.
  • Чеський виробник. Виробник пропонує широкий асортимент шин за доступними цінами.
  • Словацький виробник. Виробник також пропонує широкий асортимент шин за доступними цінами.
  • Сербський виробник. Він також пропонує широкий асортимент шин за доступними цінами.

Підсумовуючи, хочеться відзначити, що вибір зимової гуми для Одеси варто здійснювати на основі конкретних потреб і бюджету. Сніг і лід на півдні України зазвичай сходить досить швидко і в цьому регіоні немає особливої потреби у гумі з серйозним зчепленням. Розумніше вибрати зимову гуму без протектора чи липучки.

З іншого боку шипована гума – це насамперед безпека для вас та ваших пасажирів. Тому підходить до вибору зимової гуми з усією відповідальністю.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні