Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк швидко заспокоїтися, якщо вас долає тревога

Як швидко заспокоїтися, якщо вас долає тревога

Этот материал также доступен на русском языке
Зараз у нашому житті почастішала кількість стресів, які завдають шкоди нашому організму.

Не всі з нас, тим більше люди старшого віку, можуть або хочуть звернутися по допомогу до психолога. Тому якщо виникає стресова ситуація, дуже важливо знати, як можна допомогти собі заспокоїтися.

Дихальні вправи

Правильне дихання може швидко повернути втрачений спокій. Робити цю вправу потрібно сидячи з прямою спиною. Заплющте очі і зробіть глибокий вдих, лічачи до чотирьох, а потім – видих з таким же інтервалом. Дихайте природно, головне, щоб ви не відчували жодного дискомфорту. Зосередьтеся на ліку, ігноруючи сторонні думки та образи.

Афірмація

Повторюйте позитивні афірмації (ствердження), які дозволять швидко змінити настрій. Ці фрази мають бути короткими і простими і не мають містити частку «не». Наприклад, «я цілком спокійний», «мені радісно і спокійно», «на серці в мене мир і спокій».

Прогулянка

Швидко заспокоїтися допомагає зміна діяльності, тому якщо вам тривожно у приміщенні, вийдіть на вулицю і трохи прогуляйтеся. Свіже повітря і швидка ходьба швидко допоможуть прийти до тями.

***

Ефірна олія допоможе заспокоїтися

«Якось онука пожурила мене за запах затхлості у квартирі. Вона, як і більшість підлітків, була категоричною: треба щось робити. І негайно.

І я придумала просте та ефективне рішення. Купила в аптеці ефірну олію троянди. Накапала кілька крапель на паперові серветки і поклала їх у кімнаті та кухні. Повітря набуло свіжості літнього саду.

І ще воно почало діяти на мене заспокійливо, бо в батьківському будинку був великий садок. Його королевами були різнокольорові величезні й малесенькі троянди, що росли пишними букетами. І я дуже любила просиджувати в саду довгими годинами з книжкою в руках.

Тож ефірна олія з улюбленим запахом допоможе не тільки освіжити повітря в оселі, але й налаштуватися на позитивний лад.

О. Короткова, м. Запоріжжя»

Нове на сайті