Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаПенсійна справаЯк нараховується військова пенсія: куди звертатись, якщо є сумніви

Як нараховується військова пенсія: куди звертатись, якщо є сумніви

Этот материал также доступен на русском языке
Незважаючи на тягар воєнного часу, наші читачі залишаються оптимістами, не втрачають інтересу до життя. На адресу редакції, як і раніше, надходить багато листів із найрізноманітнішими питаннями.

Відповіді на них ми обов’язково розміщуємо на сторінках газети, можливо, вони будуть корисні й іншим нашим читачам.

Про нарахування військової пенсії

Питання пенсій не втрачають своєї актуальності, і читачі часто звертаються до нас із проханням перевірити правильність їх нарахування. Написав нам Євген Іванов з Харкова:

«Я народився 1935 року. Пішов на військову пенсію у 1985 році з посади «головний інженер – заступник командира спецчастини з експлуатації та забезпечення атомних боєкомплектів літаків дальньої авіації. Спеціаліст – класність – «майстер». Мені здається, що при нарахуванні пенсії не врахували специфіки служби, секретності та класності. Після виходу на пенсію я продовжував працювати ще 11 років на оборонних підприємствах. Хочу перевірити правильність нарахування пенсії».

Шановний Євгене Вікторовичу, редакція не має повноважень перевіряти правильність розрахунку пенсії. Немає у нас і доступу до матеріалів вашої пенсійної справи.

Якщо у вас є сумніви щодо правильності розрахунку пенсії, то ви можете звернутися не тільки до місцевого відділення Пенсійного фонду, а й до обласного Пенсійного фонду, а також до Пенсійного фонду України (м. Київ, вулиця Бастіонна, 9 ).

Водночас нагадаємо, що військові пенсії призначаються органами Пенсійного фонду на підставі даних про грошове забезпечення, що надаються військкоматами.

В цьому випадку питання можуть бути не так до Пенсійного фонду, як до органу, який видав довідку про розмір грошового забезпечення та всілякі надбавки до зарплати військовослужбовця.

Це ми вам радимо, виходячи з багаторічного досвіду спілкування з Пенсійним фондом.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні