Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаСтаттіМіжнародна допомога: які фонди продовжують допомагати українцям та куди звертатися (телефони)

Міжнародна допомога: які фонди продовжують допомагати українцям та куди звертатися (телефони)

Этот материал также доступен на русском языке
Через війну все більше людей опиняються у складній життєвій ситуації й потребують підтримки. Ми зв'язалися з благодійними фондами, щоб дізнатися, яку гуманітарну та фінансову допомогу вони зараз пропонують.

Не вистачає пенсії. Зруйновано житло – де і як допоможуть пенсіонеру?

Допомога грошима: хто може розраховувати?

Міжнародні організації приймають заявки в індивідуальному порядку. Багато чого залежить від соціального стану та життєвої ситуації, в якій ви перебуваєте, місця проживання і від наявності у фондів коштів.

Усі фонди виплачують матеріальну допомогу за умови, що сім’я або людина не отримує коштів від інших організацій.

БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ «КАРІТАС УКРАЇНА»

«КАРІТАС УКРАЇНА» надає гуманітарну допомогу літнім людям з інвалідністю І та ІІ груп, малозабезпеченим або багатодітним сім’ям.

Також пільгові категорії, у яких через війну постраждало житло, можуть отримати одноразову виплату у розмірі 6660 гривень на одну особу (2220 гривень на місяць).

Щоб дізнатися про наявність гуманітарної допомоги та виплати у вашому регіоні, звертайтеся по консультацію на «гарячу лінію» – 0 (800) 33-67-34.

МІЖНАРОДНИЙ КОМІТЕТ ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА

Комітет періодично запускає різні програми допомоги рідним загиблих і зниклих безвісти, пораненим цивільним особам, людям, які відбудовують або ремонтують житло, що постраждало від обстрілів.

У тому числі надає гуманітарну допомогу переселенцям і тим, хто опинився у складній життєвій ситуації. Проте Міжнародний комітет Червоного Хреста допомагає залежно від потреб регіону через місцеву владу.

По консультацію можна звертатися за телефоном – 0 (800) 300-155.

ТОВАРИСТВО ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА УКРАЇНИ:

Товариство насамперед допомагає одноразовою гуманітарною допомогою людям, які опинилися у складній життєвій ситуації, переселенцям. Це можуть бути продукти харчування, засоби гігієни, постіль та інші необхідні в побуті речі.

Також товариство продовжує фінансувати державну програму «Прихисток»: громадяни, які безкоштовно надають житло внутрішнім переселенцям, можуть через соцзахист або ЦНАП отримати щомісячну компенсацію за витрати на оплату комунальних послуг. Наприклад, влітку – 450 гривень на особу, в опалювальний сезон – 900 гривень на особу (у кожному регіоні можуть бути свої умови).

По детальнішу інформацію телефонуйте на номер 0 (800) 332-656.

БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ «АДРА УКРАЇНА» (ADRA UKRAINE):

ADRA UKRAINE працює по всій Україні та залежно від потреб людей у конкретному регіоні надає різну гуманітарну допомогу.

У пріоритеті сім’ї з дітьми, які перебувають на території активних бойових дій або поїхали звідти, багатодітні сім’ї, жінки або чоловіки, які самостійно утримують сім’ю, особи віком понад 50 років з інвалідністю, особи з інвалідністю, з хронічними захворюваннями, пораненням внаслідок бойових дій.

Також ця категорія людей може отримати виплати у розмірі 6660 гривень на одну особу, якщо їхнє житло постраждало через війну.

Щоб дізнатися детальніше про фінансову або гуманітарну допомогу у вашому регіоні, звертайтеся на «гарячу лінію» – (067) 333-17-52.

ФРАНЦУЗЬКА ГУМАНІТАРНА ОРГАНІЗАЦІЯ «АКТЕД» (ACTED):

ACTED пропонує фінансову допомогу тим, хто постраждав внаслідок війни, у тому числі вони виділяють гроші на заміну вікон і дверей. Пріоритетом для отримання коштів стануть батьки, які самостійно виховують дітей, люди віком від 60 років і старші, особи з інвалідністю, які потребують догляду, багатодітні сім’ї, ті, у кого повністю або частково зруйновано житло через бойові дії.

Сума виплат – 6660 гривень на особу (на місяць по 2220 гривень).

Всі подробиці за телефонами – 0 (800) 33-45-89 або 0 (800) 33-69-36.

МІЖНАРОДНА ОРГАНІЗАЦІЯ З МІГРАЦІЇ (МОМ):

МОМ запустила програму для ремонту приватних житлових будинків, які отримали легкі та середні ушкодження у південних та північно-східних областях України.

Щоб дізнатися детальну інформацію, телефонуйте – 0 (800) 21-50-15.

Підготувала Анастасія Єпур

Нове на сайті